De Nederlandse ict-dienstverlener Ordina gaat in de loop van volgend jaar 350 jobs schrappen om kosten te besparen. Het gaat voor een derde om ondersteunende functies.

Ordina maakte eerder bekend last te hebben van een terugvallende economie en een sterk terugvallende vraag naar zijn it-diensten. Daardoor gaf het vorige maand een winstwaarschuwing.

Het wil ondersteunende activiteiten centraliseren en overheadkosten reduceren. Met de maatregelen wil het concern het rendement met 10 miljoen euro per jaar verbeteren. Dat zorgt wel voor een eenmalige kostenpost van 20 à 25 miljoen euro, vooral in het resultaat in 2008.

Eerder gaf Ordina aan dat het overweegt te stoppen met (een deel van) de BPO-activiteiten (business process outsourcing, waar onvoldoende rendement wordt gehaald. Ordina gaf geen verdere informatie met betrekking tot de mogelijke verkoop.

Ordina heeft ook een aantal vestigingen in ons land, maar daar zijn geen ontslagen gepland, konden we daar vernemen.

De Nederlandse ict-dienstverlener Ordina gaat in de loop van volgend jaar 350 jobs schrappen om kosten te besparen. Het gaat voor een derde om ondersteunende functies. Ordina maakte eerder bekend last te hebben van een terugvallende economie en een sterk terugvallende vraag naar zijn it-diensten. Daardoor gaf het vorige maand een winstwaarschuwing. Het wil ondersteunende activiteiten centraliseren en overheadkosten reduceren. Met de maatregelen wil het concern het rendement met 10 miljoen euro per jaar verbeteren. Dat zorgt wel voor een eenmalige kostenpost van 20 à 25 miljoen euro, vooral in het resultaat in 2008. Eerder gaf Ordina aan dat het overweegt te stoppen met (een deel van) de BPO-activiteiten (business process outsourcing, waar onvoldoende rendement wordt gehaald. Ordina gaf geen verdere informatie met betrekking tot de mogelijke verkoop. Ordina heeft ook een aantal vestigingen in ons land, maar daar zijn geen ontslagen gepland, konden we daar vernemen.