Ict-dienstverlener Ordina heeft het beheer van de zowat 3500 interne werkplekken ondergebracht bij Getronics.

Getronics heeft vanaf 1 juli 2010 de opdracht overgenomen van HP. Ordina wilde besparen op de kosten voor het beheer van de werkplekken van de eigen medewerkers en sloot een nieuw contract met een nieuwe leverancier. Ordina en Getronics willen niet kwijt voor welke periode de overeenkomst is afgesloten en wat de contractwaarde is.

De keuze voor de nieuwe werkplekbeheerder is ingegeven door kostenbesparingen. Ordina wil tussen 2008 en 2011 ongeveer 25 miljoen euro aan kostenbesparen. Dat gebeurde onder andere al door een reorganisatie in 2009.

Saillant detail is dat Ordina in 2006 zijn desktopmanagementactiviteiten verkocht aan HP, waarmee het toen nog innig samenwerkte op beheergebied.

Het bedrijf maakte bij de presentatie van cijfers over het eerste halfjaar van 2010 bekend dat het 5 miljoen meer bespaard heeft dan de aanvankelijk nagestreefde 25 miljoen euro. Navraag leerde dat die extra besparing van 5 miljoen euro voortkomt uit het sluiten van een nieuw contract voor werkplekbeheer. Daarnaast zorgt heronderhandeling van de huurcontracten, waardoor de huisvesting goedkoper uitvalt, voor kostenreductie, aldus een woordvoerder van Ordina.

In samenwerking met Computable

Ict-dienstverlener Ordina heeft het beheer van de zowat 3500 interne werkplekken ondergebracht bij Getronics. Getronics heeft vanaf 1 juli 2010 de opdracht overgenomen van HP. Ordina wilde besparen op de kosten voor het beheer van de werkplekken van de eigen medewerkers en sloot een nieuw contract met een nieuwe leverancier. Ordina en Getronics willen niet kwijt voor welke periode de overeenkomst is afgesloten en wat de contractwaarde is. De keuze voor de nieuwe werkplekbeheerder is ingegeven door kostenbesparingen. Ordina wil tussen 2008 en 2011 ongeveer 25 miljoen euro aan kostenbesparen. Dat gebeurde onder andere al door een reorganisatie in 2009. Saillant detail is dat Ordina in 2006 zijn desktopmanagementactiviteiten verkocht aan HP, waarmee het toen nog innig samenwerkte op beheergebied. Het bedrijf maakte bij de presentatie van cijfers over het eerste halfjaar van 2010 bekend dat het 5 miljoen meer bespaard heeft dan de aanvankelijk nagestreefde 25 miljoen euro. Navraag leerde dat die extra besparing van 5 miljoen euro voortkomt uit het sluiten van een nieuw contract voor werkplekbeheer. Daarnaast zorgt heronderhandeling van de huurcontracten, waardoor de huisvesting goedkoper uitvalt, voor kostenreductie, aldus een woordvoerder van Ordina. In samenwerking met Computable