Om de recente lancering van Apple's iPad Mini en Microsofts Windows 8 te counteren, stond maandag in New York een groot Google-evenement op het programma, waar de zoekgigant nieuwe Nexus-toestellen en Android-software zou presenteren. Orkaan Sandy gooide echter roet in het eten.

Google heeft zijn Android-evenement van maandag afgelast, omdat de plaats waar het gebeuren georganiseerd zou worden zich in een evacuatiezone bevindt.

Verwacht werd dat Google nieuwe Nexus-tablets van 7 inch en 10 inch zou presenteren, alsook een Nexus 4-smartphone van LG en een update naar Android 4.2.

Hiermee wilde Google een antwoord bieden op de recente productlanceringen van Apple en Microsoft. Het zal die laatste worst wezen dat het Google-event niet doorgaat. Hun Windows Phone 8-presentatie in San Francisco - eveneens georganiseerd op maandag - kan immers wel gewoon doorgaan.

Google (Crisis)Maps Google heeft naar aanleiding van Sandy overigens een 'virtuele crisismap' ingericht, die up-to-date informatie biedt over de huidige positie en de verwachte koers van de orkaan aan de Amerikaanse oostkust. Het mapje bevat ook een weerradar en webcams.

Om de recente lancering van Apple's iPad Mini en Microsofts Windows 8 te counteren, stond maandag in New York een groot Google-evenement op het programma, waar de zoekgigant nieuwe Nexus-toestellen en Android-software zou presenteren. Orkaan Sandy gooide echter roet in het eten. Google heeft zijn Android-evenement van maandag afgelast, omdat de plaats waar het gebeuren georganiseerd zou worden zich in een evacuatiezone bevindt. Verwacht werd dat Google nieuwe Nexus-tablets van 7 inch en 10 inch zou presenteren, alsook een Nexus 4-smartphone van LG en een update naar Android 4.2. Hiermee wilde Google een antwoord bieden op de recente productlanceringen van Apple en Microsoft. Het zal die laatste worst wezen dat het Google-event niet doorgaat. Hun Windows Phone 8-presentatie in San Francisco - eveneens georganiseerd op maandag - kan immers wel gewoon doorgaan. Google (Crisis)Maps Google heeft naar aanleiding van Sandy overigens een 'virtuele crisismap' ingericht, die up-to-date informatie biedt over de huidige positie en de verwachte koers van de orkaan aan de Amerikaanse oostkust. Het mapje bevat ook een weerradar en webcams.