Heel wat muziekspelers van Microsoft zijn op nieuwjaarsnacht onbruikbaar geworden. Bleek dat de MP3-spelers waren geprogrammeerd om 365 dagen dagen te functioneren in 2008, en geen 366. 2008 duurde dus een dagje te lang voor de Zune. Op gebruikersfora regent het intussen klachten.

Volgens Microsoft veroorzaakte een 'datumgerelateerde bug' alle problemen. De driver voor de interne klok hield geen rekening met het feit dat 2008 een schrikkeljaar was, en ging uit van 365 in plaats van 366 dagen. De opstartproblemen hebben volgens Microsoft alleen betrekking op het 30GB-model van de Zune, dat in 2006 op de markt kwam. Fouten als deze komen wel vaker voor rond een jaarwisseling. Het bekendste softwareprobleem van dit type was de fameuze 'millenniumbug', die rond de eeuwwende veel ophef maakte. Uiteindelijk viel de schade toen mee.

Volgens Microsoft zou het probleem zichzelf intussen automatisch moeten opgelost hebben. Wel moeten eigenaars de batterij volledig leegmaken en vervolgens weer opnieuw opstarten.

Heel wat muziekspelers van Microsoft zijn op nieuwjaarsnacht onbruikbaar geworden. Bleek dat de MP3-spelers waren geprogrammeerd om 365 dagen dagen te functioneren in 2008, en geen 366. 2008 duurde dus een dagje te lang voor de Zune. Op gebruikersfora regent het intussen klachten. Volgens Microsoft veroorzaakte een 'datumgerelateerde bug' alle problemen. De driver voor de interne klok hield geen rekening met het feit dat 2008 een schrikkeljaar was, en ging uit van 365 in plaats van 366 dagen. De opstartproblemen hebben volgens Microsoft alleen betrekking op het 30GB-model van de Zune, dat in 2006 op de markt kwam. Fouten als deze komen wel vaker voor rond een jaarwisseling. Het bekendste softwareprobleem van dit type was de fameuze 'millenniumbug', die rond de eeuwwende veel ophef maakte. Uiteindelijk viel de schade toen mee. Volgens Microsoft zou het probleem zichzelf intussen automatisch moeten opgelost hebben. Wel moeten eigenaars de batterij volledig leegmaken en vervolgens weer opnieuw opstarten.