Sinds zijn ontdekking in 1901 heeft de 'computer' van Antikythera de wereld verbaasd, nu ook in Lego-uitvoering.

Spelen met Lego blijkt voor velen een levenslange passie en de ontwikkeling van Lego Technics lijkt dat wel te bestendigen. Met meer dan 1.500 stukjes uit dit gamma heeft een Apple ingenieur, Andrew Carol, in 2010 een werkend model van de Oudgriekse 'computer' - in werkelijkheid een analoog toestel voor het voorspellen van astronomische gebeurtenissen, zoals eclipsen - gebouwd. Allicht een interessant idee voor een ouder die op zoek is naar een 'quality time' project met een technologisch/wetenschappelijk geïnspireerde tiener.

Op zijn eigen site http://acarol.woz.org/ - overigens gehost door Apple-medestichter en leraar par excellence Steve Wozniak - geeft Carol uitleg over zijn project. Nog meer info vind je in een interview met Carol (op Fast Company's Co.design) en in filmpjes van het befaamde tijdschrift Nature op YouTube (zoek op 'Nature Antikythera').

Overigens is Carol hiermee niet aan zijn proefstuk toe, want hij heeft ook al drie versies van een Babbage Difference Engine in Lego in de vingers.

Sinds zijn ontdekking in 1901 heeft de 'computer' van Antikythera de wereld verbaasd, nu ook in Lego-uitvoering. Spelen met Lego blijkt voor velen een levenslange passie en de ontwikkeling van Lego Technics lijkt dat wel te bestendigen. Met meer dan 1.500 stukjes uit dit gamma heeft een Apple ingenieur, Andrew Carol, in 2010 een werkend model van de Oudgriekse 'computer' - in werkelijkheid een analoog toestel voor het voorspellen van astronomische gebeurtenissen, zoals eclipsen - gebouwd. Allicht een interessant idee voor een ouder die op zoek is naar een 'quality time' project met een technologisch/wetenschappelijk geïnspireerde tiener. Op zijn eigen site http://acarol.woz.org/ - overigens gehost door Apple-medestichter en leraar par excellence Steve Wozniak - geeft Carol uitleg over zijn project. Nog meer info vind je in een interview met Carol (op Fast Company's Co.design) en in filmpjes van het befaamde tijdschrift Nature op YouTube (zoek op 'Nature Antikythera'). Overigens is Carol hiermee niet aan zijn proefstuk toe, want hij heeft ook al drie versies van een Babbage Difference Engine in Lego in de vingers.