Microsoft stopt volgend jaar met de online e-maildienst Hotmail. In plaats daarvan komt het bedrijf met een vernieuwde social mediavriendelijke versie van zijn Outlook-mailprogramma, Outlook.com.

De softwaregigant hoopt met de omschakeling het verloren marktaandeel op Google's snelgroeiende Gmail te keren. Microsoft denkt voordeel te trekken van zijn merk Outlook, dat in het Officepakket al een veelgebruikt mailprogramma in het zakelijk verkeer is. De nieuwe versie van Outlook krijgt links met online opslagdienst Skydrive, sociale media, Skype en toepassingen om junkmail tegen te gaan. Outlook.com zal nauw verweven worden met Windows 8 en Office 2013 en wordt ingepast in de 'Metro-interface'.

Hotmail, gelanceerd in 1996, was een van de eerste online e-maildiensten, maar het is de laatste 8 jaar niet meer grondig bijgewerkt door Microsoft. De webmaildienst was in juni nog steeds de grootste op de markt met 324 miljoen gebruikers, of ongeveer 36 procent marktaandeel. Maar de dienst verliest steeds meer klanten aan Google's Gmail, de snelst groeiende rivaal met ongeveer 31 procent van de markt. Yahoo mail blijft constant met een marktaandeel van ongeveer 32 procent. Ook de opkomst van sociale media werkt in het nadeel van Hotmail. "Er is veel veranderd in de laatste 8 jaar en we denken dat het tijd is voor een frisse kijk op e-mail", zei vice-president Chris Jones van Microsoft's Windows Live in een toelichting.

Outlook.com is voorlopig als preview beschikbaar. Microsoft zal gebruikers van Hotmail proberen te overhalen over te stappen naar Outlook.com via een 'upgrade to Outlook.com'-knop.

Bron: Belga

Microsoft stopt volgend jaar met de online e-maildienst Hotmail. In plaats daarvan komt het bedrijf met een vernieuwde social mediavriendelijke versie van zijn Outlook-mailprogramma, Outlook.com. De softwaregigant hoopt met de omschakeling het verloren marktaandeel op Google's snelgroeiende Gmail te keren. Microsoft denkt voordeel te trekken van zijn merk Outlook, dat in het Officepakket al een veelgebruikt mailprogramma in het zakelijk verkeer is. De nieuwe versie van Outlook krijgt links met online opslagdienst Skydrive, sociale media, Skype en toepassingen om junkmail tegen te gaan. Outlook.com zal nauw verweven worden met Windows 8 en Office 2013 en wordt ingepast in de 'Metro-interface'. Hotmail, gelanceerd in 1996, was een van de eerste online e-maildiensten, maar het is de laatste 8 jaar niet meer grondig bijgewerkt door Microsoft. De webmaildienst was in juni nog steeds de grootste op de markt met 324 miljoen gebruikers, of ongeveer 36 procent marktaandeel. Maar de dienst verliest steeds meer klanten aan Google's Gmail, de snelst groeiende rivaal met ongeveer 31 procent van de markt. Yahoo mail blijft constant met een marktaandeel van ongeveer 32 procent. Ook de opkomst van sociale media werkt in het nadeel van Hotmail. "Er is veel veranderd in de laatste 8 jaar en we denken dat het tijd is voor een frisse kijk op e-mail", zei vice-president Chris Jones van Microsoft's Windows Live in een toelichting. Outlook.com is voorlopig als preview beschikbaar. Microsoft zal gebruikers van Hotmail proberen te overhalen over te stappen naar Outlook.com via een 'upgrade to Outlook.com'-knop. Bron: Belga