Het contract ter waarde van 500 miljoen euro werd in augustus vorig jaar bekendgemaakt. Modis zou daarbij 1.200 consultants, business-analisten en ontwikkelaars leveren in een contract dat liep tot 2022.

Maar in mei, nog geen jaar na de aankondiging, werd de samenwerking stopgezet. Dat bevestigt Modis aan Computable. Die vroeg ook een reactie aan de Europese Commissie, maar zonder resultaat.

De exacte reden voor de stopzetting is niet gekend maar Computable vermoedt dat dat de marges van Modis te laag waren. De HR-groep, een dochter van Adecco, moest voor de uitvoering extra investeringen doen. Dat in combinatie met de lastige zoektocht naar IT-profielen zorgde vermoedelijk voor een stopzetting.

Het contract ter waarde van 500 miljoen euro werd in augustus vorig jaar bekendgemaakt. Modis zou daarbij 1.200 consultants, business-analisten en ontwikkelaars leveren in een contract dat liep tot 2022.Maar in mei, nog geen jaar na de aankondiging, werd de samenwerking stopgezet. Dat bevestigt Modis aan Computable. Die vroeg ook een reactie aan de Europese Commissie, maar zonder resultaat.De exacte reden voor de stopzetting is niet gekend maar Computable vermoedt dat dat de marges van Modis te laag waren. De HR-groep, een dochter van Adecco, moest voor de uitvoering extra investeringen doen. Dat in combinatie met de lastige zoektocht naar IT-profielen zorgde vermoedelijk voor een stopzetting.