In totaal vroegen 54 overheden tijdens de zes eerste maanden van dit jaar de informatie op van 2.058 twitteraars. De VS vroeg de informatie op van 1.257 gebruikers en gaat daarmee Japan ruim vooraf. Het Aziatische land probeerde informatie te verkrijgen over 192 gebruikers.

Transparant

Twitter laat weten niet gemachtigd te zijn om bekend te maken wat de overheden willen te weten komen. "Wij bekijken alle juridische mogelijkheden om zo transparant mogelijk te zijn ten opzichte van onze gebruikers", liet de sociaalnetwerksite weten.

Nationale veiligheid

Toch gaf het bedrijf mee dat de meeste aanvragen gebeuren in het kader van de nationale veiligheid en dat ze vooral proberen om informatie over de accounts te weten te komen, of om bepaalde inhoud te verwijderen. (Belga/MI)

In totaal vroegen 54 overheden tijdens de zes eerste maanden van dit jaar de informatie op van 2.058 twitteraars. De VS vroeg de informatie op van 1.257 gebruikers en gaat daarmee Japan ruim vooraf. Het Aziatische land probeerde informatie te verkrijgen over 192 gebruikers. Transparant Twitter laat weten niet gemachtigd te zijn om bekend te maken wat de overheden willen te weten komen. "Wij bekijken alle juridische mogelijkheden om zo transparant mogelijk te zijn ten opzichte van onze gebruikers", liet de sociaalnetwerksite weten. Nationale veiligheid Toch gaf het bedrijf mee dat de meeste aanvragen gebeuren in het kader van de nationale veiligheid en dat ze vooral proberen om informatie over de accounts te weten te komen, of om bepaalde inhoud te verwijderen. (Belga/MI)