Dat blijkt uit metingen van beveiliger Sentinel IPS in zijn eigen netwerk dat gebaseerd is op IPS-sensoren. Daaruit kwamen 30 miljoen alarmmeldingen. Zo'n IPS (intrusion prevention system) signaleert mogelijk kwaadaardig verkeer en blokkeert dat zo nodig.

Kmo's zijn populaire slachtoffers voor hackers, maar overheidsorganisaties blijken nog veel vaker hun doelwit.

Onder de aangevallen overheidsorganisaties zijn ook kritieke infrastructuren te vinden, zoals in de water- en energievoorziening en onderdelen van de politiediensten.

Uit de metingen van Sentinel blijkt dat overheids- en onderwijsorganisaties twee keer zo vaak werden aangevallen met de ransomware CryptoWall als Kmo's. Ook de oudere ransomware Kovter werd nog veel gezien, waarbij het in 95 procent van de meldingen ging om overheidsorganisaties.

Dat overheidsorganisaties zo'n gewild doelwit zijn voor hackers zou ook aan de kwaliteit van hun IT-beveiliging liggen; zij knopen volgens Sentinel nogal eens verschillende systemen aan elkaar met weinig aandacht voor de beveiliging daarvan. Dat maakt hen kwetsbaarder voor malware-aanvallen.

Bron: Automatiseringgids

Dat blijkt uit metingen van beveiliger Sentinel IPS in zijn eigen netwerk dat gebaseerd is op IPS-sensoren. Daaruit kwamen 30 miljoen alarmmeldingen. Zo'n IPS (intrusion prevention system) signaleert mogelijk kwaadaardig verkeer en blokkeert dat zo nodig.Kmo's zijn populaire slachtoffers voor hackers, maar overheidsorganisaties blijken nog veel vaker hun doelwit.Onder de aangevallen overheidsorganisaties zijn ook kritieke infrastructuren te vinden, zoals in de water- en energievoorziening en onderdelen van de politiediensten.Uit de metingen van Sentinel blijkt dat overheids- en onderwijsorganisaties twee keer zo vaak werden aangevallen met de ransomware CryptoWall als Kmo's. Ook de oudere ransomware Kovter werd nog veel gezien, waarbij het in 95 procent van de meldingen ging om overheidsorganisaties.Dat overheidsorganisaties zo'n gewild doelwit zijn voor hackers zou ook aan de kwaliteit van hun IT-beveiliging liggen; zij knopen volgens Sentinel nogal eens verschillende systemen aan elkaar met weinig aandacht voor de beveiliging daarvan. Dat maakt hen kwetsbaarder voor malware-aanvallen. Bron: Automatiseringgids