Elke overheidsdienst kan straks beveiligde documenten uitwisselen met de burgers. De zogenaamde e-box wordt de elektronische brievenbus. De RVA is alvast van plan om er op in te spelen.

"Het is toch absurd dat als je een e-mail naar een overheidsdienst stuurt, dat je dan enkel op papier een antwoord kan krijgen," stelt Frank Robben, administrateur-generaal van de Kruispintbank Sociale Zekerheid. Hij wil het project van de sociale zekerheid rond de elektronische brievenbus uitbreiden. De e-box bestaat immers reeds voor de communicatie tussen werkgevers ende sociale zekerheid.

"Dankzij een investering van nog geen 100.000 euro kunnen we het nu ook aanbieden aan andere overheidsdiensten. Het zal dan wel onder een andere link gebeuren, mogelijk 'myebox.be'. Dat moeten we nog bekijken," aldus Frank Robben. De burger kan er op inloggen met zijn elektronische identiteitskaart.

De RVA en de Rijksdienst voor Jaarlijkse vakantie (RVJ) hebben zich volgens de krant De Standaard als eerste aangemeld. "Voor de overheid kan het voor heel wat besparingen zorgen omdat ze geen papier meer moeten verzenden," meent Robben die hiervoor de steun heeft van voogdijminister Laurette Onckelinckx. Ook gewezen minister van pensioenen Vincent Van Quickenborne zag het project zitten. En met Annemie Turtelboom van justitie werd informeel overleg gepleegd. Volgens De Standaard verstuurt Justitie jaarlijks voor 24 miljoen euro aangetekende brieven. Die kosten zouden dan via e-box wegvallen. "We bieden het aan zonder agressie met de bestaande initiatieven," vertelt Frank Robben. "De overheidsdiensten kunnen het systeem personaliseren. Zo heeft het geen zin dat elke mutualiteit zijn eigen systeem heeft. Dat kost geld wat door de burger betaald wordt."

Frank Robben heeft de overheid een 40-tal voorstellen gedaan om slim te besparen dankzij ICT. De e-box is er een van.

Elke overheidsdienst kan straks beveiligde documenten uitwisselen met de burgers. De zogenaamde e-box wordt de elektronische brievenbus. De RVA is alvast van plan om er op in te spelen. "Het is toch absurd dat als je een e-mail naar een overheidsdienst stuurt, dat je dan enkel op papier een antwoord kan krijgen," stelt Frank Robben, administrateur-generaal van de Kruispintbank Sociale Zekerheid. Hij wil het project van de sociale zekerheid rond de elektronische brievenbus uitbreiden. De e-box bestaat immers reeds voor de communicatie tussen werkgevers ende sociale zekerheid. "Dankzij een investering van nog geen 100.000 euro kunnen we het nu ook aanbieden aan andere overheidsdiensten. Het zal dan wel onder een andere link gebeuren, mogelijk 'myebox.be'. Dat moeten we nog bekijken," aldus Frank Robben. De burger kan er op inloggen met zijn elektronische identiteitskaart. De RVA en de Rijksdienst voor Jaarlijkse vakantie (RVJ) hebben zich volgens de krant De Standaard als eerste aangemeld. "Voor de overheid kan het voor heel wat besparingen zorgen omdat ze geen papier meer moeten verzenden," meent Robben die hiervoor de steun heeft van voogdijminister Laurette Onckelinckx. Ook gewezen minister van pensioenen Vincent Van Quickenborne zag het project zitten. En met Annemie Turtelboom van justitie werd informeel overleg gepleegd. Volgens De Standaard verstuurt Justitie jaarlijks voor 24 miljoen euro aangetekende brieven. Die kosten zouden dan via e-box wegvallen. "We bieden het aan zonder agressie met de bestaande initiatieven," vertelt Frank Robben. "De overheidsdiensten kunnen het systeem personaliseren. Zo heeft het geen zin dat elke mutualiteit zijn eigen systeem heeft. Dat kost geld wat door de burger betaald wordt." Frank Robben heeft de overheid een 40-tal voorstellen gedaan om slim te besparen dankzij ICT. De e-box is er een van.