"Ik vind dat de overheid niet langer speler én arbiter kan zijn. Om de zweem van partijdigheid te vermijden, kan de overheid beter niet langer aandeelhouder zijn van Belgacom." Dat vertelde ict-minister Vincent Van Quickenborne tijdens de jongste CIO-bijeenkomst van de vereniging SAI. Hij benadrukte wel dat dit zijn persoonlijke mening was.

Van Quickenborne is ook voorstander van een horizontale it-laag die doorheen alle federale overheidsdiensten gaat, maar is er zich "van bewust dat de cio's van de diverse federale overheidsdiensten aan hun post vasthouden."

Tijdens het komende Belgische voorzitterschap van de Europese Unie in juli 2010 zou hij ook graag zien dat er een aanzet gegeven wordt voor het gebruik van de elektronische identiteitskaart binnen de Shengen-landen. Overigens wil hij het eID-gebruik in ons land ook meer pushen door bijvoorbeeld de 'token' af te schaffen voor de tax-on-webtoepassing. "Vandaag wordt de eID-kaart daardoor amper gebruikt."

Van Quickenborne is tenslotte niet echt te spreken over steden zoals Brugge die uitpakken met draadloze wifi-diensten. "Ze kunnen een zaadje planten, maar geven dat dan beter door aan privé-ondernemingen. Steden en gemeenten moeten zich toeleggen op hun eigen back-office it-infrastructuur en -diensten. Dat loont op termijn ook."

"Ik vind dat de overheid niet langer speler én arbiter kan zijn. Om de zweem van partijdigheid te vermijden, kan de overheid beter niet langer aandeelhouder zijn van Belgacom." Dat vertelde ict-minister Vincent Van Quickenborne tijdens de jongste CIO-bijeenkomst van de vereniging SAI. Hij benadrukte wel dat dit zijn persoonlijke mening was. Van Quickenborne is ook voorstander van een horizontale it-laag die doorheen alle federale overheidsdiensten gaat, maar is er zich "van bewust dat de cio's van de diverse federale overheidsdiensten aan hun post vasthouden." Tijdens het komende Belgische voorzitterschap van de Europese Unie in juli 2010 zou hij ook graag zien dat er een aanzet gegeven wordt voor het gebruik van de elektronische identiteitskaart binnen de Shengen-landen. Overigens wil hij het eID-gebruik in ons land ook meer pushen door bijvoorbeeld de 'token' af te schaffen voor de tax-on-webtoepassing. "Vandaag wordt de eID-kaart daardoor amper gebruikt." Van Quickenborne is tenslotte niet echt te spreken over steden zoals Brugge die uitpakken met draadloze wifi-diensten. "Ze kunnen een zaadje planten, maar geven dat dan beter door aan privé-ondernemingen. Steden en gemeenten moeten zich toeleggen op hun eigen back-office it-infrastructuur en -diensten. Dat loont op termijn ook."