Minister van Economie Vincent Van Quickenborne heeft een onderzoek bevolen naar de datalimieten bij internetgebruik in ons land. België is nog een van de weinige Europese landen waar gebruikers door de providers beperkt worden in het downloadvolume.

Dat schrijft Het Belang van Limburg. Het onderzoek komt er na een klacht van Microsoft dat door de downloadbeperkingen in ons land problemen ziet voor zijn onlinevideoverhuurdienst. Microsoft lanceerde begin deze maand de videodienst Zune. Daarmee kunnen gebruikers van de spelconsole Xbox 360 films (al dan niet in high definition) rechtstreeks naar hun televisietoestel streamen. Dat kost wel veel bandbreedte: van enkele honderden megabytes voor gewone films tot maximum 14 GB voor een speelfilm in HD.

Omdat Belgacom en Telenet datalimieten hanteren, klaagt Microsoft dat het zijn videoverhuurdienst Zune in België niet ten volle kan ontplooien. Concreet: wie een light-abonnement heeft, kan via Zune bijvoorbeeld niet eens één HD-film bekijken zonder over zijn limiet te gaan. De limiet overschrijden betekent bijbetalen of op een lagere surfsnelheid gezet worden.

Minister van Economie Vincent Van Quickenborne heeft daarom nu aan de Raad voor de Mededinging en aan de telecomwaakhond BIPT gevraagd om het dossier van de datalimieten in ons land te onderzoeken en onder meer te bekijken of er mogelijk sprake is van concurrentievervalsing. "We wachten het rapport van dit onderzoek af voor we verdere uitspraken over dit dossier doen", aldus woordvoerder Arne Van Den Driessche.

Bron: Belga

Minister van Economie Vincent Van Quickenborne heeft een onderzoek bevolen naar de datalimieten bij internetgebruik in ons land. België is nog een van de weinige Europese landen waar gebruikers door de providers beperkt worden in het downloadvolume. Dat schrijft Het Belang van Limburg. Het onderzoek komt er na een klacht van Microsoft dat door de downloadbeperkingen in ons land problemen ziet voor zijn onlinevideoverhuurdienst. Microsoft lanceerde begin deze maand de videodienst Zune. Daarmee kunnen gebruikers van de spelconsole Xbox 360 films (al dan niet in high definition) rechtstreeks naar hun televisietoestel streamen. Dat kost wel veel bandbreedte: van enkele honderden megabytes voor gewone films tot maximum 14 GB voor een speelfilm in HD. Omdat Belgacom en Telenet datalimieten hanteren, klaagt Microsoft dat het zijn videoverhuurdienst Zune in België niet ten volle kan ontplooien. Concreet: wie een light-abonnement heeft, kan via Zune bijvoorbeeld niet eens één HD-film bekijken zonder over zijn limiet te gaan. De limiet overschrijden betekent bijbetalen of op een lagere surfsnelheid gezet worden. Minister van Economie Vincent Van Quickenborne heeft daarom nu aan de Raad voor de Mededinging en aan de telecomwaakhond BIPT gevraagd om het dossier van de datalimieten in ons land te onderzoeken en onder meer te bekijken of er mogelijk sprake is van concurrentievervalsing. "We wachten het rapport van dit onderzoek af voor we verdere uitspraken over dit dossier doen", aldus woordvoerder Arne Van Den Driessche. Bron: Belga