De Belgische autoriteiten werken met het crisiscentrum aan een systeem om de crisiscommunicatie te verbeteren. Dat zegt minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet in een interview met Le Soir Mag.

Volgens de minister moet onder meer de communicatie met het grote publiek tijdens noodsituaties verbeterd worden. Het gaat daarbij vooral om risicovolle weersomstandigheden. "We moeten ons niet beperken tot de aankondigingen van het KMI (Koninklijk Meteorologisch Instituut) of de media. We denken aan een sms-dienst voor de hele bevolking in geval van ernstig noodweer", aldus Milquet.

Het bestudeerde systeem, "Be-Alert" genaamd, zou moeten toelaten onmiddellijk een bericht te sturen naar alle mobiele telefoons in België of in een bepaalde zone, zelfs wanneer de netwerken overbelast zijn. De minister wil ook grootschalige oefeningen met de bevolking te organiseren, vooral rond Seveso-sites.

Bron: Belga

De Belgische autoriteiten werken met het crisiscentrum aan een systeem om de crisiscommunicatie te verbeteren. Dat zegt minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet in een interview met Le Soir Mag. Volgens de minister moet onder meer de communicatie met het grote publiek tijdens noodsituaties verbeterd worden. Het gaat daarbij vooral om risicovolle weersomstandigheden. "We moeten ons niet beperken tot de aankondigingen van het KMI (Koninklijk Meteorologisch Instituut) of de media. We denken aan een sms-dienst voor de hele bevolking in geval van ernstig noodweer", aldus Milquet. Het bestudeerde systeem, "Be-Alert" genaamd, zou moeten toelaten onmiddellijk een bericht te sturen naar alle mobiele telefoons in België of in een bepaalde zone, zelfs wanneer de netwerken overbelast zijn. De minister wil ook grootschalige oefeningen met de bevolking te organiseren, vooral rond Seveso-sites. Bron: Belga