Belgacom heeft de overname van Tele2 Luxembourg, de tweede grootste mobiele operator in Luxemburg, afgerond. Dat deelde het bedrijf gisteren mee in een persbericht.

Tele2 Luxembourg is actief onder de merknaam Tango. De overname, waar een bedrag van 207 miljoen euro mee gemoeid is, werd op 26 juni aangekondigd en geeft Belgacom 'een aanzienlijk sterkere aanwezigheid in Luxemburg'. Uit detransactie zouden synergieën voor minstens 25 miljoen euro gecreëerdkunnen worden.

Tele2 Luxembourg biedt in Luxemburg mobiele en vaste telefonie aan, naast DSL-diensten. 'Belgacom zal zijn mobiele aanbod voor residentiële klanten behouden onder het merk Tango, en de bedekking van de bedrijfsmarkt verder uitbouwen door zijn bestaande ICT-afdeling Telindus Luxembourg te versterken', zo staat er in het persbericht.

Tele2 Luxembourg is de tweede grootste mobiele speler met 237.000 mobiele klanten en 39 procent van het mobiele marktaandeel. Als onderdeel van de transactie verwerft Belgacom ook de vaste en mobiele activiteiten van Tele2 in Liechtenstein.

Belgacom heeft de overname van Tele2 Luxembourg, de tweede grootste mobiele operator in Luxemburg, afgerond. Dat deelde het bedrijf gisteren mee in een persbericht. Tele2 Luxembourg is actief onder de merknaam Tango. De overname, waar een bedrag van 207 miljoen euro mee gemoeid is, werd op 26 juni aangekondigd en geeft Belgacom 'een aanzienlijk sterkere aanwezigheid in Luxemburg'. Uit detransactie zouden synergieën voor minstens 25 miljoen euro gecreëerdkunnen worden. Tele2 Luxembourg biedt in Luxemburg mobiele en vaste telefonie aan, naast DSL-diensten. 'Belgacom zal zijn mobiele aanbod voor residentiële klanten behouden onder het merk Tango, en de bedekking van de bedrijfsmarkt verder uitbouwen door zijn bestaande ICT-afdeling Telindus Luxembourg te versterken', zo staat er in het persbericht. Tele2 Luxembourg is de tweede grootste mobiele speler met 237.000 mobiele klanten en 39 procent van het mobiele marktaandeel. Als onderdeel van de transactie verwerft Belgacom ook de vaste en mobiele activiteiten van Tele2 in Liechtenstein.