Het Auditoraat bij de Raad voor de Mededinging heeft, op basis van een diepgaand onderzoek, aanbevolen om de overname van winkelketen The Phone House door Belgacom te verbieden. De Raad voor de Mededinging zal begin november een beslissing nemen.

Volgens de auditeur is het "zeer waarschijnlijk" dat Belgacom het merkimago van The Phone House zal gebruiken om zoveel mogelijk bezoekers naar de winkel te halen met als doel "maximaal te converteren (overschakelen) naar Belgacom-diensten".

Voor de concurrenten in de sector mobiele telefonie, in het bijzonder nieuwkomer Voo, zouden de toetredingsdrempels hoger liggen als The Phone House door Belgacom wordt overgenomen. Vooral in de gemeenten Bergen, Doornik, La Louviere, Namen en Turnhout dreigt er een concurrentieprobleem.

Bron: Belga

Het Auditoraat bij de Raad voor de Mededinging heeft, op basis van een diepgaand onderzoek, aanbevolen om de overname van winkelketen The Phone House door Belgacom te verbieden. De Raad voor de Mededinging zal begin november een beslissing nemen. Volgens de auditeur is het "zeer waarschijnlijk" dat Belgacom het merkimago van The Phone House zal gebruiken om zoveel mogelijk bezoekers naar de winkel te halen met als doel "maximaal te converteren (overschakelen) naar Belgacom-diensten". Voor de concurrenten in de sector mobiele telefonie, in het bijzonder nieuwkomer Voo, zouden de toetredingsdrempels hoger liggen als The Phone House door Belgacom wordt overgenomen. Vooral in de gemeenten Bergen, Doornik, La Louviere, Namen en Turnhout dreigt er een concurrentieprobleem. Bron: Belga