Zet de consolidatie in halfgeleiders en storage zich door? Western Digital zou volgens Bloomberg News gesprekken voeren met SanDisk. De gesprekken zouden al in een vergevorderd stadium zitten, al kan de deal volgens de niet-geciteerde bronnen van Bloomberg nog steeds afspringen. Vorige week werd ook Micron nog genoemd als een mogelijke overnamekandidaat van SanDisk.

Western Digital zou met zijn totale marktwaarde van bijna 22 miljard dollar wel de beste papieren hebben. Toshiba heeft trouwens ook een belangrijke stem in de gesprekken. SanDisk en Toshiba werken immers nauw samen en hebben een joint-venture waarin belangrijk 'intellectual property' opgenomen is.

De overnamedeal zou mogelijk deze week nog aangekondigd worden. Zowel Western Digital als SanDisk weigeren alle commentaar. SanDisk presenteert woensdag kwartaalresultaten. De verwachtingen zijn niet zo best: de dalende prijzen van flashgeheugen spelen fabrikanten als SanDisk parten.

Zet de consolidatie in halfgeleiders en storage zich door? Western Digital zou volgens Bloomberg News gesprekken voeren met SanDisk. De gesprekken zouden al in een vergevorderd stadium zitten, al kan de deal volgens de niet-geciteerde bronnen van Bloomberg nog steeds afspringen. Vorige week werd ook Micron nog genoemd als een mogelijke overnamekandidaat van SanDisk.Western Digital zou met zijn totale marktwaarde van bijna 22 miljard dollar wel de beste papieren hebben. Toshiba heeft trouwens ook een belangrijke stem in de gesprekken. SanDisk en Toshiba werken immers nauw samen en hebben een joint-venture waarin belangrijk 'intellectual property' opgenomen is.De overnamedeal zou mogelijk deze week nog aangekondigd worden. Zowel Western Digital als SanDisk weigeren alle commentaar. SanDisk presenteert woensdag kwartaalresultaten. De verwachtingen zijn niet zo best: de dalende prijzen van flashgeheugen spelen fabrikanten als SanDisk parten.