In een gesprek met ontwikkelaars op de Professional Developers Conference in LA, heeft chief software architect Ray Ozzie van Microsoft geopperd dat het aantal applicaties voor een smartphone, van geen tel is. "De belangrijke toepassingen zullen toch beschikbaar worden voor elk platform.

Hoewel de iPhone van Apple verschillende keren opgevoerd werd tijdens de keynotes op de PDC, kon Ray Ozzie het niet nalaten om een steek te geven in de richting van Steve Jobs. "Mobiele applicaties zijn heel gemakkelijk om te ontwikkelen, en het is geen enkel probleem om ze te vertalen naar alle platformen", klonk het.

"Of een applicatie al dan niet beschikbaar is voor een mobieltje, zou eigenlijk niet de doorslag mogen geven bij de aankoop. Want de belangrijke toepassingen zullen sowieso beschikbaar worden voor alle platformen. Was dat trouwens niet het credo van Apple enkele jaren geleden?"

Apple heeft intussen meer dan 100.000 applicaties beschikbaar in zijn App Store voor de iPhone. Steve Jobs en co. pakken daar ook heel graag mee uit. Cynici zouden kunnen stellen dat Ozzie een beetje jaloers is op de gigantische hoeveelheid toepassingen voor de iPhone. Maar anderzijds heeft de chief software architect van Microsoft misschien wel een punt: do you really need an app for that?

In een gesprek met ontwikkelaars op de Professional Developers Conference in LA, heeft chief software architect Ray Ozzie van Microsoft geopperd dat het aantal applicaties voor een smartphone, van geen tel is. "De belangrijke toepassingen zullen toch beschikbaar worden voor elk platform. Hoewel de iPhone van Apple verschillende keren opgevoerd werd tijdens de keynotes op de PDC, kon Ray Ozzie het niet nalaten om een steek te geven in de richting van Steve Jobs. "Mobiele applicaties zijn heel gemakkelijk om te ontwikkelen, en het is geen enkel probleem om ze te vertalen naar alle platformen", klonk het. "Of een applicatie al dan niet beschikbaar is voor een mobieltje, zou eigenlijk niet de doorslag mogen geven bij de aankoop. Want de belangrijke toepassingen zullen sowieso beschikbaar worden voor alle platformen. Was dat trouwens niet het credo van Apple enkele jaren geleden?" Apple heeft intussen meer dan 100.000 applicaties beschikbaar in zijn App Store voor de iPhone. Steve Jobs en co. pakken daar ook heel graag mee uit. Cynici zouden kunnen stellen dat Ozzie een beetje jaloers is op de gigantische hoeveelheid toepassingen voor de iPhone. Maar anderzijds heeft de chief software architect van Microsoft misschien wel een punt: do you really need an app for that?