Pairi Daiza bouwt op 20 hectare velden ten noorden van de dierentuin een nieuwe parking. Zo komt er op de huidige parkeerterreinen ruimte om het park verder uit te breiden. De grondwerken voor de nieuwe parkeerplaatsen zijn al bezig en Pairi Daiza hoopt de nieuwe parkeerplaatsen in februari in gebruik te kunnen nemen.

Op drukke dagen zullen nog 4.000 à 5.000 extra plaatsen beschikbaar zijn op velden naast de parking. Bovenop de nieuwe parking laat Pairi Daiza 62.750 zonnepanelen installeren, goed voor een piekvermogen van 20 MW. Dat zou ruim voldoende stroom opleveren voor het park. Daarmee claimt Pairi Daiza de eerste dierentuin ter wereld te worden die meer dan zijn totale elektriciteitsverbruik dekt met behulp van zelfgeproduceerde groene energie. Het teveel aan energie kan dienen om de elektrische auto's van bezoekers op te laden en er zal ook een deel opnieuw op het net gestuurd worden.

Pairi Daiza bouwt op 20 hectare velden ten noorden van de dierentuin een nieuwe parking. Zo komt er op de huidige parkeerterreinen ruimte om het park verder uit te breiden. De grondwerken voor de nieuwe parkeerplaatsen zijn al bezig en Pairi Daiza hoopt de nieuwe parkeerplaatsen in februari in gebruik te kunnen nemen. Op drukke dagen zullen nog 4.000 à 5.000 extra plaatsen beschikbaar zijn op velden naast de parking. Bovenop de nieuwe parking laat Pairi Daiza 62.750 zonnepanelen installeren, goed voor een piekvermogen van 20 MW. Dat zou ruim voldoende stroom opleveren voor het park. Daarmee claimt Pairi Daiza de eerste dierentuin ter wereld te worden die meer dan zijn totale elektriciteitsverbruik dekt met behulp van zelfgeproduceerde groene energie. Het teveel aan energie kan dienen om de elektrische auto's van bezoekers op te laden en er zal ook een deel opnieuw op het net gestuurd worden.