De Pakistaanse regering had TikTok op 9 oktober in de ban geslagen wegens de verspreiding van 'immorele, obscene en vulgaire inhoud'. Een tiental dagen later werd het verbod ingetrokken, nadat TikTok had beloofd om de lokale wetten te zullen naleven.

'Onmiddellijk blokkeren'

Maar nu wordt de app dus opnieuw verboden. De Pakistaanse telecomautoriteit heeft de providers opgelegd de toegang tot de app 'onmiddellijk te blokkeren', na de uitspraak van een belangrijk hof in de stad Peshawar. Dat meent dat de app er niet in slaagt vulgaire inhoud te filteren.

Pakistan, een conservatief moslimland, wil zo veel mogelijk 'immorele berichten' van het internet en de sociaalnetwerksites weren. Om die reden blokkeerde het land eerder al verschillende datingapps, waaronder Tinder en Grindr.

De Pakistaanse regering had TikTok op 9 oktober in de ban geslagen wegens de verspreiding van 'immorele, obscene en vulgaire inhoud'. Een tiental dagen later werd het verbod ingetrokken, nadat TikTok had beloofd om de lokale wetten te zullen naleven.Maar nu wordt de app dus opnieuw verboden. De Pakistaanse telecomautoriteit heeft de providers opgelegd de toegang tot de app 'onmiddellijk te blokkeren', na de uitspraak van een belangrijk hof in de stad Peshawar. Dat meent dat de app er niet in slaagt vulgaire inhoud te filteren.Pakistan, een conservatief moslimland, wil zo veel mogelijk 'immorele berichten' van het internet en de sociaalnetwerksites weren. Om die reden blokkeerde het land eerder al verschillende datingapps, waaronder Tinder en Grindr.