De Pakistaanse autoriteiten hebben aan de telecomoperatoren die actief zijn in hun land de opdracht gegeven om sms'jes met obscene woorden te weren. De operatoren krijgen tot 21 november de tijd om alles in orde te brengen. "We moesten stappen ondernemen na klachten van talloze gebruikers die verklaren dat ze constant ongewenste sms'jes krijgen met obscene inhoud", aldus Mohammad Younis, woordvoerder van de Pakistaanse telecommunicatiedienst PTA.

Verantwoordelijken van de vijf belangrijkste operatoren; Mobilink, Telenor, Ufone, Warid en Zong, bevestigen dat ze momenteel werken aan software om de ongewenste woorden te kunnen blokkeren.

Hoeveel woorden er op de lijst staan, wenste de woordvoerder niet te vertellen. Volgens een onbevestigde lijst die op het internet circuleert, gaat het om honderden woorden uit het Engels en het Urdu. Op de lijst zouden 51 termen staan met als achtervoegsel "ass", 17 varianten op het woord "tit" en 33 op het woord "cock".

Acht obsceniteiten in verband met "foot" staan eveneens op de lijst, net zoals "Jesus Christ" en "condom". Ook hedendaagse woorden als "deeper" en "harder" blijken een brug te ver voor de Pakistaanse autoriteiten.

Bron: Belga

De Pakistaanse autoriteiten hebben aan de telecomoperatoren die actief zijn in hun land de opdracht gegeven om sms'jes met obscene woorden te weren. De operatoren krijgen tot 21 november de tijd om alles in orde te brengen. "We moesten stappen ondernemen na klachten van talloze gebruikers die verklaren dat ze constant ongewenste sms'jes krijgen met obscene inhoud", aldus Mohammad Younis, woordvoerder van de Pakistaanse telecommunicatiedienst PTA. Verantwoordelijken van de vijf belangrijkste operatoren; Mobilink, Telenor, Ufone, Warid en Zong, bevestigen dat ze momenteel werken aan software om de ongewenste woorden te kunnen blokkeren. Hoeveel woorden er op de lijst staan, wenste de woordvoerder niet te vertellen. Volgens een onbevestigde lijst die op het internet circuleert, gaat het om honderden woorden uit het Engels en het Urdu. Op de lijst zouden 51 termen staan met als achtervoegsel "ass", 17 varianten op het woord "tit" en 33 op het woord "cock". Acht obsceniteiten in verband met "foot" staan eveneens op de lijst, net zoals "Jesus Christ" en "condom". Ook hedendaagse woorden als "deeper" en "harder" blijken een brug te ver voor de Pakistaanse autoriteiten.Bron: Belga