De Palestijnse regering gaat een internationaal onderzoek vorderen nadat een cyberaanval dinsdag dinsdag het internetverkeer op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook volledig heeft platgelegd.

De Palestijnen gaan aan de Internationale telecommunicatie-unie (ITU), een VN-agentschap, vragen om de georganiseerde aanval te onderzoeken, aldus de Palestijnse minister van Communicatie, Mashur Abu Daqqa. Volgens Daqqa is de aanval "het werk van een staat". "Het is duidelijk dat de aanval de bedoeling had om de naam van Palestina van het internet te vegen als reactie op de toelating van Palestina bij de Unesco", klonk het.

Gisteren liep het internetverkeer opnieuw zo goed als normaal. "De aanval is weliswaar nog bezig, zo liet het Palestijnse bureau voor telecommunicatie weten, "maar de situatie is onder controle".

Bron: Belga

De Palestijnse regering gaat een internationaal onderzoek vorderen nadat een cyberaanval dinsdag dinsdag het internetverkeer op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook volledig heeft platgelegd. De Palestijnen gaan aan de Internationale telecommunicatie-unie (ITU), een VN-agentschap, vragen om de georganiseerde aanval te onderzoeken, aldus de Palestijnse minister van Communicatie, Mashur Abu Daqqa. Volgens Daqqa is de aanval "het werk van een staat". "Het is duidelijk dat de aanval de bedoeling had om de naam van Palestina van het internet te vegen als reactie op de toelating van Palestina bij de Unesco", klonk het. Gisteren liep het internetverkeer opnieuw zo goed als normaal. "De aanval is weliswaar nog bezig, zo liet het Palestijnse bureau voor telecommunicatie weten, "maar de situatie is onder controle". Bron: Belga