Het management van Palm heeft Goldman Sachs and Qatalyst Partners belast met het vinden van een koper voor de Amerikaanse smartphonepionier. Dat meldt Bloomberg.

HTC (Taiwan) en Lenovo (China) zouden al interesse getoond hebben, net als Research in Motion en Dell. Maar de Amerikaanse computerbouwer heeft intussen besloten om toch géén bod uit te brengen.

Hoewel niet helemaal onverwacht, komt het nieuws als een verrassing. Ceo Jon Rubinstein heeft in verschillende Amerikaanse media immers laten verstaan dat hij niet geïnteresseerd is in een overname, en dat hij een plan klaar heeft voor een doorstart.

De aanhoudend slechte cijfers hebben Rubinstein nu toch van mening doen veranderen. De marktwaarde van Palm klokt voorlopig nog af op bijna 900 miljoen dollar, maar omdat de verkoop volledig in elkaar is gestuikt, kan het bedrijf het hoofd niet lang meer boven water houden.

De smarthphoneproducent werd de voorbije jaren volledig overschaduwd door Research in Motion (BlackBerry), Apple (iPhone) en Google (Android OS). Een succesvolle comeback op basis van de Pal Pre en de Palm Pixi blijft vooralsnog uit.

Het management van Palm heeft Goldman Sachs and Qatalyst Partners belast met het vinden van een koper voor de Amerikaanse smartphonepionier. Dat meldt Bloomberg. HTC (Taiwan) en Lenovo (China) zouden al interesse getoond hebben, net als Research in Motion en Dell. Maar de Amerikaanse computerbouwer heeft intussen besloten om toch géén bod uit te brengen. Hoewel niet helemaal onverwacht, komt het nieuws als een verrassing. Ceo Jon Rubinstein heeft in verschillende Amerikaanse media immers laten verstaan dat hij niet geïnteresseerd is in een overname, en dat hij een plan klaar heeft voor een doorstart. De aanhoudend slechte cijfers hebben Rubinstein nu toch van mening doen veranderen. De marktwaarde van Palm klokt voorlopig nog af op bijna 900 miljoen dollar, maar omdat de verkoop volledig in elkaar is gestuikt, kan het bedrijf het hoofd niet lang meer boven water houden. De smarthphoneproducent werd de voorbije jaren volledig overschaduwd door Research in Motion (BlackBerry), Apple (iPhone) en Google (Android OS). Een succesvolle comeback op basis van de Pal Pre en de Palm Pixi blijft vooralsnog uit.