Securityspecialist Palo Alto Networks heeft een aanvraag ingediend voor een beursintroductie, met een beoogde opbrengst van 175 miljoen dollar.

Palo Alto Networks heeft in het wereldje van firewalls in de voorbije jaren zowat de lont aan het vuur gestoken wat betreft firewalls die bescherming bieden op het niveau van toepassingen en inhoud van het dataverkeer. Zo kan een bedrijf selectief werknemers toegang verschaffen tot diensten in en over het internet door middel van een 'appliance' met geïntegreerde securitydiensten. Opgericht door Nir Zuk, claimt het bedrijf op die wijze de 'next generation firewall' aan te bieden.

Palo Alto kan dank zij Nir Zuk bogen op een indrukwekkend firewall-palmares, want voordien was hij actief bij Netscreen (na de overname van zijn IPS bedrijf OneSecure) en was hij een vroege werknemer van Check Point. Overigens heeft Juniper Systems (dat op zijn beurt Netscreen heeft gekocht) eind vorig jaar een rechtszaak gestart tegen Palo Alto wegens vermeende inbreuk op patenten (waar onder meer Nir Zuk als 'inventor' staat op vermeld).

Met de beursintroductie wenst Palo Alto een bedrag van zo'n 175 miljoen dollar op te halen, bestemd voor algemeen gebruik, zoals de uitbouw van de verkoop-, ondersteuning- en ontwikkelingsmogelijkheden. Het bedrijf stelt in de jaren sinds zijn oprichting nog geen winst te hebben geboekt, met een cumulatief verlies van zo'n 80,8 miljoen dollar, aldus de informatie in de prospectus. Het bedrijf heeft wel een positieve cashflow en heeft in de zes maanden tot eind januari 2012 een nettowinst ('net income') van 4,5 miljoen dollar geboekt. Palo Alto telt momenteel wereldwijd meer dan 6.600 klanten, en boekt 27 procent van zijn omzet in Europa (EMEA).

Securityspecialist Palo Alto Networks heeft een aanvraag ingediend voor een beursintroductie, met een beoogde opbrengst van 175 miljoen dollar. Palo Alto Networks heeft in het wereldje van firewalls in de voorbije jaren zowat de lont aan het vuur gestoken wat betreft firewalls die bescherming bieden op het niveau van toepassingen en inhoud van het dataverkeer. Zo kan een bedrijf selectief werknemers toegang verschaffen tot diensten in en over het internet door middel van een 'appliance' met geïntegreerde securitydiensten. Opgericht door Nir Zuk, claimt het bedrijf op die wijze de 'next generation firewall' aan te bieden. Palo Alto kan dank zij Nir Zuk bogen op een indrukwekkend firewall-palmares, want voordien was hij actief bij Netscreen (na de overname van zijn IPS bedrijf OneSecure) en was hij een vroege werknemer van Check Point. Overigens heeft Juniper Systems (dat op zijn beurt Netscreen heeft gekocht) eind vorig jaar een rechtszaak gestart tegen Palo Alto wegens vermeende inbreuk op patenten (waar onder meer Nir Zuk als 'inventor' staat op vermeld). Met de beursintroductie wenst Palo Alto een bedrag van zo'n 175 miljoen dollar op te halen, bestemd voor algemeen gebruik, zoals de uitbouw van de verkoop-, ondersteuning- en ontwikkelingsmogelijkheden. Het bedrijf stelt in de jaren sinds zijn oprichting nog geen winst te hebben geboekt, met een cumulatief verlies van zo'n 80,8 miljoen dollar, aldus de informatie in de prospectus. Het bedrijf heeft wel een positieve cashflow en heeft in de zes maanden tot eind januari 2012 een nettowinst ('net income') van 4,5 miljoen dollar geboekt. Palo Alto telt momenteel wereldwijd meer dan 6.600 klanten, en boekt 27 procent van zijn omzet in Europa (EMEA).