De Japanse elektronicaproducent Panasonic schrapt wereldwijd 15.000 banen en sluit 27 van zijn fabrieken. Voor Panasonic Belgium heeft de ontslagronde geen gevolgen.

De beslissing tot een besparings- en ontslagronde is een gevolg van een ongunstige financiële toestand waarin het bedrijf zich bevindt. Op dit moment is nog niet bekend in welke vestigingen er banen zullen sneuvelen en welke fabrieken zullen sluiten.

Nadat de winst- en de verkoopscijfers tijdens de eerste negen maanden van het lopende boekjaar (april-december 2008) steil naar beneden gingen, verwacht Panasonic op het einde van het boekjaar in maart een nettoverlies van 380 miljard yen (3,17 miljard euro). Bij het begin van het boekjaar hoopte Panasonic nog op een nettowinst van meer dan 310 miljard yen.

Tijdens het derde kwartaal (oktober-december) daalde de verkoop in Japan met 20 procent op jaarbasis. In het buitenland bedroeg de daling 29 procent. Behalve Panasonic hebben nog andere Japanse electronicagroepen, zoals Sony, Hitachi, Toshiba en NEC forse verliezen geleden.

Bij Panasonic Belgium werken 56 mensen. De maatschappelijke zetel van Panasonic Belgium bevindt zich in Zellik.

Bron: Belga

De Japanse elektronicaproducent Panasonic schrapt wereldwijd 15.000 banen en sluit 27 van zijn fabrieken. Voor Panasonic Belgium heeft de ontslagronde geen gevolgen. De beslissing tot een besparings- en ontslagronde is een gevolg van een ongunstige financiële toestand waarin het bedrijf zich bevindt. Op dit moment is nog niet bekend in welke vestigingen er banen zullen sneuvelen en welke fabrieken zullen sluiten. Nadat de winst- en de verkoopscijfers tijdens de eerste negen maanden van het lopende boekjaar (april-december 2008) steil naar beneden gingen, verwacht Panasonic op het einde van het boekjaar in maart een nettoverlies van 380 miljard yen (3,17 miljard euro). Bij het begin van het boekjaar hoopte Panasonic nog op een nettowinst van meer dan 310 miljard yen. Tijdens het derde kwartaal (oktober-december) daalde de verkoop in Japan met 20 procent op jaarbasis. In het buitenland bedroeg de daling 29 procent. Behalve Panasonic hebben nog andere Japanse electronicagroepen, zoals Sony, Hitachi, Toshiba en NEC forse verliezen geleden. Bij Panasonic Belgium werken 56 mensen. De maatschappelijke zetel van Panasonic Belgium bevindt zich in Zellik. Bron: Belga