Paniek bij Apple om problemen nieuwe iPhone

12/07/17 om 10:03 - Bijgewerkt op 13/07/17 om 10:57

Bron: Anp

Bij Apple heerst een staat van paniek rondom de nieuwe iPhone. Softwareproblemen zouden kunnen zorgen voor vertraging in de productie van de volgende iPhone, meldt Fast Company. Onder meer de software voor draadloos opladen raakt mogelijk niet tijdig klaar.

Paniek bij Apple om problemen nieuwe iPhone

Concept voor de iPhone 8 © Veniamin Geskin

De nieuwe iPhone, die mogelijk de naam iPhone 8, iPhone Pro of iPhone X krijgt, wordt naar verwachting dit najaar gepresenteerd. Vermoedelijk zal het toestel verschillende nieuwe technologieën herbergen die nog niet eerder in iPhones zaten. Enkele daarvan zouden echter lastig te integreren zijn in de iPhone.

Een van die nieuwe functies is draadloos opladen. De software daarvoor is nog niet klaar. Mocht het niet lukken het draadloos opladen goed te laten werken, dan zou Apple de eerste toestellen mogelijk toch gewoon gaan verschepen. Ze bevatten dan de hardware voor draadloos opladen, maar die zal uitgeschakeld staan en pas op een later moment worden geactiveerd.

Ook problemen met 3D-sensor voor gezichtsherkenning

Soortgelijke problemen zouden spelen met de nieuwe 3D-sensor, die volgens persbureau Bloomberg aan de voorkant van het toestel zit en het gezicht van de gebruiker moet gaan herkennen om de iPhone te ontgrendelen. Apple zou er moeite mee hebben om de sensor goed te laten werken, waarbij wederom niet de hardware maar de software het probleem vormt.

Ook het oledscherm, waarmee iPhones tot nog toe niet uitgerust waren, zou Apple zorgen baren. Hierbij is het probleem dat er maar weinig oled-productiefaciliteiten zijn.

Ondertussen zou Apple er ook nog steeds niet uit zijn waar de vingerafdruksensor moet komen, aangezien het oledscherm het grootste deel van de voorkant van de telefoon inneemt. Verwacht wordt dat de sensor uiteindelijk in het scherm komt te zitten.

Lees meer over:

Onze partners