Een probleem bij onze Franse webhost zorgde er voor dat Knack.be en alle websites daaronder enkele uren onderuit gingen.

Het probleem ontstond rond half tien en werd kort nadien bevestigd door de twitteraccount van Oxalide, waar onze website draait. De problemen duurden tot half één.

Alle websites onder Knack.be werden getroffen: Data News.be, Trends.be, Knack Weekend.be, Knack Focus.be, Plusmagazine.be, Sport Voetbalmagazine.be en Ikgabouwen.be . Ook onze Franstalige zustersites gingen plat.

Om 11.33 uur liet Oxalide verstaan dat het probleem was geïdentificeerd nadat het eerder liet weten dat het "het hart van het netwerk" had getroffen. De panne trof ook verschillende Franse nieuwssites.

Daarbij werd in de media regelmatig gesuggereerd dat het om kwaad opzet ging, maar dat wordt niet bevestigd. Oxalide zelf zegt het op basis van de eerste elementen geen aanwijzingen heeft dat het om een DDoS-aanval gaat. Volgens Oxalide is momenteel negentig procent van de hosting weer in orde, al sluit het kleine incidenten niet uit.

Een probleem bij onze Franse webhost zorgde er voor dat Knack.be en alle websites daaronder enkele uren onderuit gingen.Het probleem ontstond rond half tien en werd kort nadien bevestigd door de twitteraccount van Oxalide, waar onze website draait. De problemen duurden tot half één.Alle websites onder Knack.be werden getroffen: Data News.be, Trends.be, Knack Weekend.be, Knack Focus.be, Plusmagazine.be, Sport Voetbalmagazine.be en Ikgabouwen.be . Ook onze Franstalige zustersites gingen plat.Om 11.33 uur liet Oxalide verstaan dat het probleem was geïdentificeerd nadat het eerder liet weten dat het "het hart van het netwerk" had getroffen. De panne trof ook verschillende Franse nieuwssites.Daarbij werd in de media regelmatig gesuggereerd dat het om kwaad opzet ging, maar dat wordt niet bevestigd. Oxalide zelf zegt het op basis van de eerste elementen geen aanwijzingen heeft dat het om een DDoS-aanval gaat. Volgens Oxalide is momenteel negentig procent van de hosting weer in orde, al sluit het kleine incidenten niet uit.