Paratel, de interactieve mediapoot van de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa), heeft 10 procent van zijn personeel op straat gezet. Vijf van de vijftig werknemers werden bedankt voor bewezen diensten.

Dat het niet goed gaat met de economie voelt ook Paratel, de afdeling van de Vlaamse Media Maatschappij die zich bezig houdt met interactieve media en marketing. De directie achtte het zelfs noodzakelijk om vijf mensen te ontslaan in verschillende departementen.

Eén van de functies die geschrapt werden, is die van de marketingcoördinator. De persoon in kwestie had een relatief groot marketingbudget ter beschikking, en dat budget is intussen volledig geschrapt. Paratel werkt voorlopig dus verder zonder marketingverantwoordelijke.

"Er zijn twee redenen waarom we vijf van onze mensen hebben moeten laten gaan", reageert commercieel manager Stefan Costeur van Paratel. "Enerzijds is er natuurlijk de economische crisis, maar ook de verschillende wijzigingen op wetgevend vlak spelen ons parten.""De voorbije maanden zijn er heel wat nieuwe KB's bijgekomen die onze sector sterk reguleren. Zo mag een sms'je gelinkt aan een televisieprogramma nog maar zo veel kosten, er mag geen discriminatie meer zijn tussen vaste en mobiele lijnen... De sms-business gaat achteruit, terwijl de kosten stijgen."

Paratel, de interactieve mediapoot van de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa), heeft 10 procent van zijn personeel op straat gezet. Vijf van de vijftig werknemers werden bedankt voor bewezen diensten. Dat het niet goed gaat met de economie voelt ook Paratel, de afdeling van de Vlaamse Media Maatschappij die zich bezig houdt met interactieve media en marketing. De directie achtte het zelfs noodzakelijk om vijf mensen te ontslaan in verschillende departementen. Eén van de functies die geschrapt werden, is die van de marketingcoördinator. De persoon in kwestie had een relatief groot marketingbudget ter beschikking, en dat budget is intussen volledig geschrapt. Paratel werkt voorlopig dus verder zonder marketingverantwoordelijke. "Er zijn twee redenen waarom we vijf van onze mensen hebben moeten laten gaan", reageert commercieel manager Stefan Costeur van Paratel. "Enerzijds is er natuurlijk de economische crisis, maar ook de verschillende wijzigingen op wetgevend vlak spelen ons parten.""De voorbije maanden zijn er heel wat nieuwe KB's bijgekomen die onze sector sterk reguleren. Zo mag een sms'je gelinkt aan een televisieprogramma nog maar zo veel kosten, er mag geen discriminatie meer zijn tussen vaste en mobiele lijnen... De sms-business gaat achteruit, terwijl de kosten stijgen."