Parcom Quoted Equity, een onderdeel van ING-dochter Parcom Capital, heeft 16,5 procent van de aandelen van navigatiespecialist Transics verworven. Daarmee is een grondige herschikking van de aandeelhoudersstructuur een feit.

Parcom neemt de Transics-aandelen op Euronext over van Carlyle, tot op heden de referentieaandeelhouder bij Transics, en van Ludwig Lemenu. Parcom ging ook akkoord met een lock-up: de Transics-aandelen mogen in de eerste zes maanden niet worden verkocht. Daarmee onderstreept Parcom naar eigen zeggen zijn engagement tegenover het Ieperse bedrijf.

"De verkoop door Carlyle en Lemenu is voor ons een uitstekende opportuniteit om te investeren in een van de meest aantrekkelijke groeiverhalen op de Belgische markt", klinkt het nog bij Parcom. "We geloven sterk in de kwaliteit van het Transics-managementteam en zijn ervan overtuigd dat ze de onderneming ook de volgende jaren prima zullen ondersteunen bij de verdere groei."

Parcom Quoted Equity, een onderdeel van ING-dochter Parcom Capital, heeft 16,5 procent van de aandelen van navigatiespecialist Transics verworven. Daarmee is een grondige herschikking van de aandeelhoudersstructuur een feit. Parcom neemt de Transics-aandelen op Euronext over van Carlyle, tot op heden de referentieaandeelhouder bij Transics, en van Ludwig Lemenu. Parcom ging ook akkoord met een lock-up: de Transics-aandelen mogen in de eerste zes maanden niet worden verkocht. Daarmee onderstreept Parcom naar eigen zeggen zijn engagement tegenover het Ieperse bedrijf. "De verkoop door Carlyle en Lemenu is voor ons een uitstekende opportuniteit om te investeren in een van de meest aantrekkelijke groeiverhalen op de Belgische markt", klinkt het nog bij Parcom. "We geloven sterk in de kwaliteit van het Transics-managementteam en zijn ervan overtuigd dat ze de onderneming ook de volgende jaren prima zullen ondersteunen bij de verdere groei."