Het parkeergeleidingssysteem van de stad Antwerpen, dat chauffeurs bij het binnenrijden van de stad moet leiden naar een parkeerplaats, ligt al bijna een jaar grotendeels plat.

De stad werkt aan een volledig nieuw en verbeterd parkeergeleidingssysteem dat eind 2010 operationeel moet zijn. In april 2008 trok het bedrijf dat zich bezighoudt met de communicatiesoftware voor de borden zich terug uit België en werd de samenwerking met de stad eenzijdig stopgezet. Daardoor geven de parkeerborden, die in totaal ongeveer 1 miljoen euro aan investeringen en aanpassingskosten hebben gekost, slechts heel summiere informatie.

In januari 2010 start een proces van de stad tegen de betrokken partijen."Er waren al langer problemen en we hebben daarom de aannemer en onderaannemer in gebreke gesteld", legt Eric Dubois van Gemeentelijk Autonoom Parkeerbedrijf Antwerpen (GAPA) uit.

"Vooral de firma Datatrack die de communicatie verzorgt, kwam zijn verplichtingen niet na, maar omdat dat juridisch nodig is, procederen we ook tegen aannemer Imea en Siemens dat de techniek verzorgt", gaat hij verder. Met dat laatste bedrijf werkt de stad momenteel wel aan een aantal oplossingen zodat er op korte termijn op bepaalde parkeergeleidingsborden meer informatie komt over het aantal beschikbare plaatsen. Nu staat er enkel de vermelding "Vrij" of "Vol".

GAPA is zeker van haar zaak tegen Datatrack, omdat in de offerte uit 2001 toen het originele systeem werd opgestart, staat dat het bedrijf 15 jaar lang de communicatie zou verzorgen. De stad investeerde toen ongeveer 800.000 euro in parkeergeleiding, en daar kwam nog eens 200.000 euro bij aan aanpassingen.

Ter voorbereiding van een nieuw parkeersysteem bestelde de stad Antwerpen een studie die dit jaar nog klaar moet zijn. Daarna wordt er bekeken hoe tegen eind 2010 een volledig nieuwe infrastructuur, met gebruiksvriendelijkere parkeerinformatie in Antwerpen, op poten kan gezet worden.

Bron: Belga

Het parkeergeleidingssysteem van de stad Antwerpen, dat chauffeurs bij het binnenrijden van de stad moet leiden naar een parkeerplaats, ligt al bijna een jaar grotendeels plat. De stad werkt aan een volledig nieuw en verbeterd parkeergeleidingssysteem dat eind 2010 operationeel moet zijn. In april 2008 trok het bedrijf dat zich bezighoudt met de communicatiesoftware voor de borden zich terug uit België en werd de samenwerking met de stad eenzijdig stopgezet. Daardoor geven de parkeerborden, die in totaal ongeveer 1 miljoen euro aan investeringen en aanpassingskosten hebben gekost, slechts heel summiere informatie. In januari 2010 start een proces van de stad tegen de betrokken partijen."Er waren al langer problemen en we hebben daarom de aannemer en onderaannemer in gebreke gesteld", legt Eric Dubois van Gemeentelijk Autonoom Parkeerbedrijf Antwerpen (GAPA) uit. "Vooral de firma Datatrack die de communicatie verzorgt, kwam zijn verplichtingen niet na, maar omdat dat juridisch nodig is, procederen we ook tegen aannemer Imea en Siemens dat de techniek verzorgt", gaat hij verder. Met dat laatste bedrijf werkt de stad momenteel wel aan een aantal oplossingen zodat er op korte termijn op bepaalde parkeergeleidingsborden meer informatie komt over het aantal beschikbare plaatsen. Nu staat er enkel de vermelding "Vrij" of "Vol". GAPA is zeker van haar zaak tegen Datatrack, omdat in de offerte uit 2001 toen het originele systeem werd opgestart, staat dat het bedrijf 15 jaar lang de communicatie zou verzorgen. De stad investeerde toen ongeveer 800.000 euro in parkeergeleiding, en daar kwam nog eens 200.000 euro bij aan aanpassingen. Ter voorbereiding van een nieuw parkeersysteem bestelde de stad Antwerpen een studie die dit jaar nog klaar moet zijn. Daarna wordt er bekeken hoe tegen eind 2010 een volledig nieuwe infrastructuur, met gebruiksvriendelijkere parkeerinformatie in Antwerpen, op poten kan gezet worden. Bron: Belga