Sibelmed, een afdeling van Siemens België, komt in handen van it-leverancier voor de zorgsector Partezis.

Partezis heeft het personeel, de klanten, de onderhoudscontracten en de intellectuele eigendom (de technologie dus) van Sibelmed overgenomen. Met Sibelmed was Siemens België aanwezig op de ziekenhuismarkt in Wallonië en Brussel. De overname is voor het vooral Vlaamse Partezis belangrijk om z'n dienstverlening uit te breiden naar de rest van het land.

"Terwijl Siemens Healthare besloten heeft om zich voortaan te positioneren als 'wereldwijde leverancier' en zo met lokale spelers samen te werken, kiest Partezis ervoor om zich als lokale partner te positioneren voor de Belgische zorgsector", aldus het persbericht.

In de toekomst zal Partezis dus zelf minder producten ontwikkelen maar zich focussen op het bouwen van 'add-ons' op bestaande it-oplossingen met specifieke functionaliteiten voor de zorgsector. Enkel voor heel toegespitste domeinen zal Partezis nog maatwerk doen. In die context is het belangrijk dat de overname van Sibelmed ook een bestaande en een nieuwe oplossing voor onder meer facturatie en beheer van de apotheek en van patiënten in ziekenhuizen omvat. Echt volledig nieuw is die strategie overigens ook niet, aangezien Partezis in het verleden al vaak met externe oplossingen aan de slag ging.

Sibelmed, een afdeling van Siemens België, komt in handen van it-leverancier voor de zorgsector Partezis. Partezis heeft het personeel, de klanten, de onderhoudscontracten en de intellectuele eigendom (de technologie dus) van Sibelmed overgenomen. Met Sibelmed was Siemens België aanwezig op de ziekenhuismarkt in Wallonië en Brussel. De overname is voor het vooral Vlaamse Partezis belangrijk om z'n dienstverlening uit te breiden naar de rest van het land. "Terwijl Siemens Healthare besloten heeft om zich voortaan te positioneren als 'wereldwijde leverancier' en zo met lokale spelers samen te werken, kiest Partezis ervoor om zich als lokale partner te positioneren voor de Belgische zorgsector", aldus het persbericht. In de toekomst zal Partezis dus zelf minder producten ontwikkelen maar zich focussen op het bouwen van 'add-ons' op bestaande it-oplossingen met specifieke functionaliteiten voor de zorgsector. Enkel voor heel toegespitste domeinen zal Partezis nog maatwerk doen. In die context is het belangrijk dat de overname van Sibelmed ook een bestaande en een nieuwe oplossing voor onder meer facturatie en beheer van de apotheek en van patiënten in ziekenhuizen omvat. Echt volledig nieuw is die strategie overigens ook niet, aangezien Partezis in het verleden al vaak met externe oplossingen aan de slag ging.