Facebook kondigde in juni aan met een soort cryptomunt te willen komen om Facebook-gebruikers een alternatieve dienst te bieden om mee te betalen. Toezichthouders vrezen dat de munt concurrentieverstorend zal werken op echte valuta's, zoals de euro, de dollar en de yen. Ook zijn er bezwaren die te maken hebben met privacy en eventueel gebruik voor witwassen of financiering van terrorisme.

De partners van libra, die meewerken aan het optuigen en onderhouden van het betalingsnetwerk achter de nieuwe digitale munt, zouden bang zijn ook in het vizier te komen van toezichthouders. Om die reden weigeren ze vooralsnog een verzoek van Facebook publiekelijk het project te steunen, zo weet de krant.

Facebook kondigde in juni aan met een soort cryptomunt te willen komen om Facebook-gebruikers een alternatieve dienst te bieden om mee te betalen. Toezichthouders vrezen dat de munt concurrentieverstorend zal werken op echte valuta's, zoals de euro, de dollar en de yen. Ook zijn er bezwaren die te maken hebben met privacy en eventueel gebruik voor witwassen of financiering van terrorisme.De partners van libra, die meewerken aan het optuigen en onderhouden van het betalingsnetwerk achter de nieuwe digitale munt, zouden bang zijn ook in het vizier te komen van toezichthouders. Om die reden weigeren ze vooralsnog een verzoek van Facebook publiekelijk het project te steunen, zo weet de krant.