"Momenteel wordt op geen enkele bus van De Lijn de volgende halte aangekondigd, hoewel alle bussen daarvoor sinds 2007 worden uitgerust. En ook op de helft van de trams in Vlaanderen is er nog geen aankondiging van de volgende halte", aldus Vandenbroucke.

"Horen en zien waar je bus of tram is, zodat je weet waar je moet afstappen. Dat is toch niet te veel gevraagd?", zegt Vandenbroucke. "In het buitenland is dat vaak een evidentie".

Wel aanwezig, niet operationeel

Maar bij De Lijn is er volgens Vandenbroucke nog een hele weg af te leggen. Het vreemde is dat vier op de tien bussen wel met apparatuur voor halte-aankondiging is uitgerust en dat die apparatuur een vereiste is bij alle busaankopen sinds 2007. Maar de halte-aankondiging werkt nog steeds niet omdat er een probleem blijkt te zijn met de aansturing vanuit de boordcomputers op de bussen. Pas tegen 2022 zou er halte-aankondiging zijn op alle bussen.

Vandenbroucke: "De Vlaamse overheid zal met andere woorden sinds 2007 betaald hebben voor een functionaliteit op bussen waarvan er een aantal versleten en vervangen zullen zijn nog voor dit ooit gewerkt heeft (omdat een bus een gemiddelde levensduur heeft van een tiental jaar)".

Het stoort de sp.a'er ook dat er maar op de helft van de trams halte-aankondiging voorzien is. Het ontbreekt niet enkel bij oudere trams, maar ook bij de nieuwe Albatrostrams. Bij die trams zou het systeem later ingebouwd worden. "Maar een jaar na het feestelijk inrijden van de tram in Gent is het systeem nog steeds niet operationeel". (Belga)

"Momenteel wordt op geen enkele bus van De Lijn de volgende halte aangekondigd, hoewel alle bussen daarvoor sinds 2007 worden uitgerust. En ook op de helft van de trams in Vlaanderen is er nog geen aankondiging van de volgende halte", aldus Vandenbroucke."Horen en zien waar je bus of tram is, zodat je weet waar je moet afstappen. Dat is toch niet te veel gevraagd?", zegt Vandenbroucke. "In het buitenland is dat vaak een evidentie".Wel aanwezig, niet operationeelMaar bij De Lijn is er volgens Vandenbroucke nog een hele weg af te leggen. Het vreemde is dat vier op de tien bussen wel met apparatuur voor halte-aankondiging is uitgerust en dat die apparatuur een vereiste is bij alle busaankopen sinds 2007. Maar de halte-aankondiging werkt nog steeds niet omdat er een probleem blijkt te zijn met de aansturing vanuit de boordcomputers op de bussen. Pas tegen 2022 zou er halte-aankondiging zijn op alle bussen.Vandenbroucke: "De Vlaamse overheid zal met andere woorden sinds 2007 betaald hebben voor een functionaliteit op bussen waarvan er een aantal versleten en vervangen zullen zijn nog voor dit ooit gewerkt heeft (omdat een bus een gemiddelde levensduur heeft van een tiental jaar)".Het stoort de sp.a'er ook dat er maar op de helft van de trams halte-aankondiging voorzien is. Het ontbreekt niet enkel bij oudere trams, maar ook bij de nieuwe Albatrostrams. Bij die trams zou het systeem later ingebouwd worden. "Maar een jaar na het feestelijk inrijden van de tram in Gent is het systeem nog steeds niet operationeel". (Belga)