Pascal Smet heeft de Vlaamse Onderwijsraad gevraagd om, samen met hardware- en softwaremakers en uitgevers, een advies op te maken omtrent een nieuwe ICT-strategie, die oog heeft voor de jongste technologische ontwikkelingen. Dit advies moet eind mei aan de minister voorgelegd worden, en de nieuwe ICT- moet er in het voorjaar van 2014 komen.

In Vlaanderen zijn er al enkele scholen die tablets omarmen: Blankenberge heeft twee 'iPad-scholen' en TechOv - een school voor wetenschap en technologie in Vilvoorde - experimenteert sinds kort met Samsung-apparatuur in de klas.

Deze scholen moeten volgens Smet een pioniersrol spelen, door hun ervaringen met elkaar te delen en 'best practices' op te maken die nuttig kunnen zijn voor andere scholen die de mogelijkheden van tablets in de klas willen verkennen.

Verder komt het er op aan de jongeren op school de juiste vaardigheden aan te leren om zich te kunnen aanpassen aan de digitale evoluties. Om dat te doen slagen, moeten leerkrachten eerst zelf met de nieuwste technologieën uit de voeten kunnen. Dit kan via extra bijscholingen via pedagogische studiedagen en meer aandacht voor ICT in de lerarenopleiding, aldus Pascal Smet.

Pascal Smet heeft de Vlaamse Onderwijsraad gevraagd om, samen met hardware- en softwaremakers en uitgevers, een advies op te maken omtrent een nieuwe ICT-strategie, die oog heeft voor de jongste technologische ontwikkelingen. Dit advies moet eind mei aan de minister voorgelegd worden, en de nieuwe ICT- moet er in het voorjaar van 2014 komen. In Vlaanderen zijn er al enkele scholen die tablets omarmen: Blankenberge heeft twee 'iPad-scholen' en TechOv - een school voor wetenschap en technologie in Vilvoorde - experimenteert sinds kort met Samsung-apparatuur in de klas. Deze scholen moeten volgens Smet een pioniersrol spelen, door hun ervaringen met elkaar te delen en 'best practices' op te maken die nuttig kunnen zijn voor andere scholen die de mogelijkheden van tablets in de klas willen verkennen. Verder komt het er op aan de jongeren op school de juiste vaardigheden aan te leren om zich te kunnen aanpassen aan de digitale evoluties. Om dat te doen slagen, moeten leerkrachten eerst zelf met de nieuwste technologieën uit de voeten kunnen. Dit kan via extra bijscholingen via pedagogische studiedagen en meer aandacht voor ICT in de lerarenopleiding, aldus Pascal Smet.