Voor het testen van software zal de vzw Smals die ict-diensten levert aan overheidsinstellingen, hoofdzakelijk beroep doen op Passwerk: de organisatie die mensen met een autismespectrumstoornis inzet in de it-sector.

Beide partijen hebben daartoe een raamcontract afgesloten. Eigenlijk werden drie partijen als leverancier weerhouden waarbij een zogeheten 'cascadesysteem' toegepast wordt. Wanneer Smals softwaretesters (hetzij uitvoerende of gespecialiseerde testers, hetzij testcoördinators) nodig heeft, en Passwerk kan de gevraagde werkkrachten niet leveren, dan wordt de opdracht alsnog toegewezen aan het Nederlandse Sysqa of CTG Belgium. Bij de gunningscriteria werd voor ongeveer 55% rekening gehouden met de competenties. De uiteindelijke prijs telde voor 25%.

Overigens werkte het in 2008 opgerichte Passwerk al eerder voor onder meer de FOD Economie, de FOD Financiën en de VDAB via Ordina. "In totaal hebben we al meer dan 10 overheidsinstellingen als klant, maar het raamcontract vergemakkelijkt wel de zaken voor ons", zegt Nico De Cleen, directeur van Passwerk. Momenteel telt het bedrijf 31 uitvoerende test engineers. Voor dit jaar verwacht De Cleen een omzet van 1,2 miljoen euro.

Voor het testen van software zal de vzw Smals die ict-diensten levert aan overheidsinstellingen, hoofdzakelijk beroep doen op Passwerk: de organisatie die mensen met een autismespectrumstoornis inzet in de it-sector. Beide partijen hebben daartoe een raamcontract afgesloten. Eigenlijk werden drie partijen als leverancier weerhouden waarbij een zogeheten 'cascadesysteem' toegepast wordt. Wanneer Smals softwaretesters (hetzij uitvoerende of gespecialiseerde testers, hetzij testcoördinators) nodig heeft, en Passwerk kan de gevraagde werkkrachten niet leveren, dan wordt de opdracht alsnog toegewezen aan het Nederlandse Sysqa of CTG Belgium. Bij de gunningscriteria werd voor ongeveer 55% rekening gehouden met de competenties. De uiteindelijke prijs telde voor 25%. Overigens werkte het in 2008 opgerichte Passwerk al eerder voor onder meer de FOD Economie, de FOD Financiën en de VDAB via Ordina. "In totaal hebben we al meer dan 10 overheidsinstellingen als klant, maar het raamcontract vergemakkelijkt wel de zaken voor ons", zegt Nico De Cleen, directeur van Passwerk. Momenteel telt het bedrijf 31 uitvoerende test engineers. Voor dit jaar verwacht De Cleen een omzet van 1,2 miljoen euro.