De vete tussen elektronicagiganten Apple en Samsung krijgt een vervolg in Japan en in Australië. De Zuid-Koreaanse elektronicagigant hoopt via de rechter de verkoop van de nieuwe iPhone 4S van Apple te verbieden in Australië. In Japan hoopt Samsung met het nieuwe offensief ook de iPad tabletcomputer uit de schappen te bannen.

Wederom wordt het bedrijf van Steve Jobs beschuldigd van schending van octrooien. Vorige week nog werd een gelijkaardig verzoek van Samsung bij de rechtbank in het Nederlandse Den Haag, afgewezen.

De Koreanen eisten een verbod op de verkoop van iPhones en iPads boven de Moerdijk, omdat die gebruikmaken van 3G zonder dat Apple hiervoor licentie-afspraken heeft gemaakt met Samsung. De rechter oordeelde echter dat het om zo'n breed octrooi gaat, dat beide partijen tot een vergelijk moeten komen met elkaar.

Een dag na de aankondiging van de iPhone 4S, liet Samsung trouwens al weten een verkoopverbod te zullen eisen in Frankrijk en Italië. Sinds april vechten beide bedrijven een patentenoorlog uit in tien landen wereldwijd.

De vete tussen elektronicagiganten Apple en Samsung krijgt een vervolg in Japan en in Australië. De Zuid-Koreaanse elektronicagigant hoopt via de rechter de verkoop van de nieuwe iPhone 4S van Apple te verbieden in Australië. In Japan hoopt Samsung met het nieuwe offensief ook de iPad tabletcomputer uit de schappen te bannen. Wederom wordt het bedrijf van Steve Jobs beschuldigd van schending van octrooien. Vorige week nog werd een gelijkaardig verzoek van Samsung bij de rechtbank in het Nederlandse Den Haag, afgewezen. De Koreanen eisten een verbod op de verkoop van iPhones en iPads boven de Moerdijk, omdat die gebruikmaken van 3G zonder dat Apple hiervoor licentie-afspraken heeft gemaakt met Samsung. De rechter oordeelde echter dat het om zo'n breed octrooi gaat, dat beide partijen tot een vergelijk moeten komen met elkaar. Een dag na de aankondiging van de iPhone 4S, liet Samsung trouwens al weten een verkoopverbod te zullen eisen in Frankrijk en Italië. Sinds april vechten beide bedrijven een patentenoorlog uit in tien landen wereldwijd.