Alle patiëntjes in het kinderziekenhuis UZ Leuven hebben vanaf nu een laptop met gratis internetaansluiting. Voor de langdurig zieke kinderen hebben baat bij het project.

"Dankzij de laptops met internetaansluiting kunnen ze contact houden met familie, vrienden en klasgenoten", meldt het UZ Leuven. Via het internet kunnen ze ook steun vinden bij lotgenoten en onlinespelletjes spelen om de sleur van de lange ziekenhuisdagen te doorbreken.

De laptop heeft daarnaast een educatieve waarde: leerkrachten van de ziekenhuisschool gebruiken het internet voor educatieve toepassingen. De patiënten kunnen daarnaast inloggen op de elektronische leeromgeving van hun thuisschool om zo huistaken in te leveren of contact te houden met hun leerkrachten.

Het ict-project is een samenwerking tussen het kinderziekenhuis en de ziekenhuisschool van UZ Leuven en de secundaire school Hagelstein van Sint-Katelijne-Waver.

Bron: Belga

Alle patiëntjes in het kinderziekenhuis UZ Leuven hebben vanaf nu een laptop met gratis internetaansluiting. Voor de langdurig zieke kinderen hebben baat bij het project. "Dankzij de laptops met internetaansluiting kunnen ze contact houden met familie, vrienden en klasgenoten", meldt het UZ Leuven. Via het internet kunnen ze ook steun vinden bij lotgenoten en onlinespelletjes spelen om de sleur van de lange ziekenhuisdagen te doorbreken. De laptop heeft daarnaast een educatieve waarde: leerkrachten van de ziekenhuisschool gebruiken het internet voor educatieve toepassingen. De patiënten kunnen daarnaast inloggen op de elektronische leeromgeving van hun thuisschool om zo huistaken in te leveren of contact te houden met hun leerkrachten. Het ict-project is een samenwerking tussen het kinderziekenhuis en de ziekenhuisschool van UZ Leuven en de secundaire school Hagelstein van Sint-Katelijne-Waver. Bron: Belga