Na de bekendmaking van het zesde kwartaalverlies op rij verlaten ceo Patricia Russo en voorzitter Serge Tchuruk het bedrijf.

Beiden lagen aan de basis van de overname van het Amerikaanse Lucent door het Franse Alcatel. Sinds die overname in 2006 verloor het concern al 4,8 miljard euro. Bij het bedrijf loopt een grootschalig herstructureringsplan, waarbij meer dan 10.000 banen sneuvelen, maar dat slaagt er blijkbaar niet in om de dalende prijzen en bestellingen te compenseren.

Russo zat al maanden op een schopstoel, na aanhoudende slechte resultaten. Ze zal het bedrijf voor het einde van het jaar verlaten. Tschuruk vertrekt op 1 oktober. Opvolgers zijn nog niet bekend, die zoektocht is nu begonnen.

In het tweede kwartaal vergrootte het nettoverlies van Alcatel-Lucent tot 1,1 miljard euro. Dat is ongeveer het dubbele van dezelfde periode vorig jaar (586 miljoen euro). Het verlies is ook een pak groter dan analisten hadden verwacht.

Na de bekendmaking van het zesde kwartaalverlies op rij verlaten ceo Patricia Russo en voorzitter Serge Tchuruk het bedrijf. Beiden lagen aan de basis van de overname van het Amerikaanse Lucent door het Franse Alcatel. Sinds die overname in 2006 verloor het concern al 4,8 miljard euro. Bij het bedrijf loopt een grootschalig herstructureringsplan, waarbij meer dan 10.000 banen sneuvelen, maar dat slaagt er blijkbaar niet in om de dalende prijzen en bestellingen te compenseren. Russo zat al maanden op een schopstoel, na aanhoudende slechte resultaten. Ze zal het bedrijf voor het einde van het jaar verlaten. Tschuruk vertrekt op 1 oktober. Opvolgers zijn nog niet bekend, die zoektocht is nu begonnen. In het tweede kwartaal vergrootte het nettoverlies van Alcatel-Lucent tot 1,1 miljard euro. Dat is ongeveer het dubbele van dezelfde periode vorig jaar (586 miljoen euro). Het verlies is ook een pak groter dan analisten hadden verwacht.