De Britse defensiespecialist BAE Systems herziet plannen voor Microsoft Office 365 wegens legale onzekerheden, onder meer vanwege de Amerikaanse Patriot Act.

BAE Systems was van plan over te stappen op Microsoft's Office 365 on-line oplossingen, maar de juridische dienst van het Britse bedrijf steekt daar een stokje voor. Het probleem is dat Microsoft blijkbaar geen waterdichte garanties kan geven betreffende de exacte locatie van de data van de defensie-, lucht- en ruimtevaartspecialist. Daarbij wordt ook verwezen naar de Amerikaanse Patriot Act, die voorziet in makkelijke toegang tot gegevens op servers die zich fysiek binnen de rechtsbevoegdheid van de Verenigde Staten bevinden, in casu op Amerikaanse bodem. Tijdens een 'cloud' event stelde BAE's Charles Newhouse dat in toenemende mate bedrijven verwijzen naar wetten en reglementen betreffende de bescherming van data als obstakel om naar de cloud te trekken. Dat kunnen zowel nationale wetten zijn, die de export van data buiten de landsgrenzen verbieden, als de wetgeving in andere landen die de toegang tot data regelt (zoals de Patriot Act).

Newhouse verwees tevens naar het verlies van controle over de data, met een hulpeloosheid bij eventuele problemen tot gevolg.

De Britse defensiespecialist BAE Systems herziet plannen voor Microsoft Office 365 wegens legale onzekerheden, onder meer vanwege de Amerikaanse Patriot Act. BAE Systems was van plan over te stappen op Microsoft's Office 365 on-line oplossingen, maar de juridische dienst van het Britse bedrijf steekt daar een stokje voor. Het probleem is dat Microsoft blijkbaar geen waterdichte garanties kan geven betreffende de exacte locatie van de data van de defensie-, lucht- en ruimtevaartspecialist. Daarbij wordt ook verwezen naar de Amerikaanse Patriot Act, die voorziet in makkelijke toegang tot gegevens op servers die zich fysiek binnen de rechtsbevoegdheid van de Verenigde Staten bevinden, in casu op Amerikaanse bodem. Tijdens een 'cloud' event stelde BAE's Charles Newhouse dat in toenemende mate bedrijven verwijzen naar wetten en reglementen betreffende de bescherming van data als obstakel om naar de cloud te trekken. Dat kunnen zowel nationale wetten zijn, die de export van data buiten de landsgrenzen verbieden, als de wetgeving in andere landen die de toegang tot data regelt (zoals de Patriot Act). Newhouse verwees tevens naar het verlies van controle over de data, met een hulpeloosheid bij eventuele problemen tot gevolg.