Voor veel ingewijden zal Paul Danneels de geschiedenis ingaan als één van de eerste overheids-cio's die voor Google Apps koos. Danneels had ook daarvoor al heel wat it-projecten op zijn conto staan. Zo werkte hij een groot deel van zijn carrière aan de leverancierszijde, onder meer bij CSC en IBM. Een troef, stelt hij: "Als je elkaars drijfveren kent, is het vlotter samenwerken."

In 2005 ging hij aan de slag als cio bij het Federaal Voedselagentschap. Sinds september 2007 werkt Paul Danneels in die functie bij de VDAB. Danneels werd de afgelopen jaren meermaals genomineerd als Data News CIO of the Year. Vorig jaar werd hij door CIONET nog uitgeroepen tot European CIO of the Year in de publieke sector.

Paul Danneels wil met CIONET een sterk programma uitbouwen rond de rol die it-departementen kunnen spelen in het tijdperk van 'digital transformation'. Niet enkel via seminaries trouwens, maar ook door gesprekken met concullega's en door 'best practices' vanuit het buitenland mee te nemen.

Danneels volgt in die functie Sabine Everaet op, cio van Coca Cola Company EMEA. Sabine Everaet werd in 2011 nog door Data News uitgeroepen tot CIO of the Year.

Voor veel ingewijden zal Paul Danneels de geschiedenis ingaan als één van de eerste overheids-cio's die voor Google Apps koos. Danneels had ook daarvoor al heel wat it-projecten op zijn conto staan. Zo werkte hij een groot deel van zijn carrière aan de leverancierszijde, onder meer bij CSC en IBM. Een troef, stelt hij: "Als je elkaars drijfveren kent, is het vlotter samenwerken."In 2005 ging hij aan de slag als cio bij het Federaal Voedselagentschap. Sinds september 2007 werkt Paul Danneels in die functie bij de VDAB. Danneels werd de afgelopen jaren meermaals genomineerd als Data News CIO of the Year. Vorig jaar werd hij door CIONET nog uitgeroepen tot European CIO of the Year in de publieke sector.Paul Danneels wil met CIONET een sterk programma uitbouwen rond de rol die it-departementen kunnen spelen in het tijdperk van 'digital transformation'. Niet enkel via seminaries trouwens, maar ook door gesprekken met concullega's en door 'best practices' vanuit het buitenland mee te nemen.Danneels volgt in die functie Sabine Everaet op, cio van Coca Cola Company EMEA. Sabine Everaet werd in 2011 nog door Data News uitgeroepen tot CIO of the Year.