Paus Benedictus XVI heeft woensdag met behulp van een tablet van op 230 kilometer afstand de lichtjes aangestoken van de grootste kerstboom ter wereld, in het Italiaanse Gubbio.

"Ik hoop dat dit licht zal werpen in de schemering", grapte de paus toen hij in het Vaticaan op een knopje van zijn tabletcomputer - een Sony Tablet S - drukte. De kerstboom van Gubbio is sinds 1991 door Guinness World Records erkend als grootste kerstboom ter wereld, met een lengte van 740 meter en een maximale breedte van 450 meter. Het gaat eigenlijk om honderden lampen in de vorm van een kerstboom op een bergflank nabij de stad.

De paus omarmt de nieuwe technologieën. In juni verstuurde hij zijn eerste Twitterbericht. Vorig jaar riep hij priesters ook al op om te bloggen.

Bron: Belga

/Update:

In het originele bericht was sprake van een iPad, maar het gaat wel degelijk om een Sony Tablet S. Het eerste Twitterbericht verstuurde de paus wel met een iPad.

Paus Benedictus XVI heeft woensdag met behulp van een tablet van op 230 kilometer afstand de lichtjes aangestoken van de grootste kerstboom ter wereld, in het Italiaanse Gubbio. "Ik hoop dat dit licht zal werpen in de schemering", grapte de paus toen hij in het Vaticaan op een knopje van zijn tabletcomputer - een Sony Tablet S - drukte. De kerstboom van Gubbio is sinds 1991 door Guinness World Records erkend als grootste kerstboom ter wereld, met een lengte van 740 meter en een maximale breedte van 450 meter. Het gaat eigenlijk om honderden lampen in de vorm van een kerstboom op een bergflank nabij de stad. De paus omarmt de nieuwe technologieën. In juni verstuurde hij zijn eerste Twitterbericht. Vorig jaar riep hij priesters ook al op om te bloggen. Bron: Belga /Update: In het originele bericht was sprake van een iPad, maar het gaat wel degelijk om een Sony Tablet S. Het eerste Twitterbericht verstuurde de paus wel met een iPad.