Het Amerikaanse internetbetalingbedrijf PayPal wil uit de browser breken. Het bedrijf hoopt dat derden hun betaalmethode gaan inbouwen in apparaten en binnen online applicaties.

Het bedrijf stelt daarom aan partners betaversies beschikbaar van een aantal Application Programming Interfaces (API's) voor haar betaaldienst. Dat maakt het mogelijk om betaalmechanismen te implementeren binnen internetgebaseerde diensten. Daarbij moet niet alleen worden gedacht aan webshops, maar ook aan bijvoorbeeld mobiele telefoons, spelcomputers, consumentenelectronica en huishoudapparaten. In november volgt een publieke beta. Dat maakte PayPal bekend op het Platform Preview Event in San Jose in Californië.

In eerste instantie gaat het om enkele API's, maar later dit jaar volgen nog tientallen andere. Volgens PayPal-directeur Scott Thompson wordt PayPal "de eerste en enige wereldwijde betaaldienst zijn die zichzelf openstelt voor externe ontwikkelaars". Met het 'Adaptive Payments System' kunnen ontwikkelaars betalingsmechanismen van PayPal integreren, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om een betaling te verdelen over verschillende partijen.

Microsoft kondigde aan dat het ontwikkelaars in staat wil stellen om het PayPal-betaalsysteem te integreren in applicaties voor Windows Azure, Microsofts cloud computing platform. Op 3 en 4 november 2009 organiseert PayPal de eerste 'Open Platform Developer' conferentie in San Francisco.

In samenwerking met Computable

Het Amerikaanse internetbetalingbedrijf PayPal wil uit de browser breken. Het bedrijf hoopt dat derden hun betaalmethode gaan inbouwen in apparaten en binnen online applicaties. Het bedrijf stelt daarom aan partners betaversies beschikbaar van een aantal Application Programming Interfaces (API's) voor haar betaaldienst. Dat maakt het mogelijk om betaalmechanismen te implementeren binnen internetgebaseerde diensten. Daarbij moet niet alleen worden gedacht aan webshops, maar ook aan bijvoorbeeld mobiele telefoons, spelcomputers, consumentenelectronica en huishoudapparaten. In november volgt een publieke beta. Dat maakte PayPal bekend op het Platform Preview Event in San Jose in Californië. In eerste instantie gaat het om enkele API's, maar later dit jaar volgen nog tientallen andere. Volgens PayPal-directeur Scott Thompson wordt PayPal "de eerste en enige wereldwijde betaaldienst zijn die zichzelf openstelt voor externe ontwikkelaars". Met het 'Adaptive Payments System' kunnen ontwikkelaars betalingsmechanismen van PayPal integreren, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om een betaling te verdelen over verschillende partijen. Microsoft kondigde aan dat het ontwikkelaars in staat wil stellen om het PayPal-betaalsysteem te integreren in applicaties voor Windows Azure, Microsofts cloud computing platform. Op 3 en 4 november 2009 organiseert PayPal de eerste 'Open Platform Developer' conferentie in San Francisco. In samenwerking met Computable