Het gaat om een pasje van Mastercard met een speciale cashback-regeling, waarbij klanten 2 procent van hun aankoopbedragen kunnen terugvragen. Dat geld wordt dan gestort in hun digitale portemonnee bij PayPal en is in feite bedoeld om het shopgedrag van de klanten extra aan te wakkeren. PayPal werkt voor de creditcard samen met de financiële dienstverlener Synchrony.

De stap past bij het streven van PayPal om zich meer op de kaart te zetten als alledaagse betaaloplossing. De laatste anderhalf jaar heeft het Amerikaanse bedrijf al meer dan twintig overeenkomsten gesloten met grote partijen als Apple, Visa en JPMorgan om de eigen betaaldienst meer onderdeel te maken van de levens van zijn circa 210 miljoen klanten.

Het gaat om een pasje van Mastercard met een speciale cashback-regeling, waarbij klanten 2 procent van hun aankoopbedragen kunnen terugvragen. Dat geld wordt dan gestort in hun digitale portemonnee bij PayPal en is in feite bedoeld om het shopgedrag van de klanten extra aan te wakkeren. PayPal werkt voor de creditcard samen met de financiële dienstverlener Synchrony.De stap past bij het streven van PayPal om zich meer op de kaart te zetten als alledaagse betaaloplossing. De laatste anderhalf jaar heeft het Amerikaanse bedrijf al meer dan twintig overeenkomsten gesloten met grote partijen als Apple, Visa en JPMorgan om de eigen betaaldienst meer onderdeel te maken van de levens van zijn circa 210 miljoen klanten.