EBay-dochter PayPal zou 3 procent van zijn personeelsbestand, zo'n 400 mensen, willen laten afvloeien.

De online betalingsspecialist gaat de komende weken vooral in product- en technologieafdelingen snijden, al wil PayPal dat nog niet bevestigen. 300 à 400 jobs zouden overbodig worden.

Het doel is om het grote bedrijf weer wat sneller en flexibeler te maken, te midden van de concurrentie van frissere, snelgroeiende online betalingsspelers. Zo zou ook de werkomgeving gereorganiseerd worden, van 'cubicles' naar een open kantoor, en zouden mensen intern moeten verschuiven.

Het is één van de eerste reorganisaties onder de nieuwe president David Marcus, die in april overnam. Marcus is afkomstig van het vorig jaar overgenomen mobiele betalingsbedrijf Zong. Marcus werd door PayPal-ceo John Donahue gekozen als president, naar verluidt omdat hij weer "de energie van een start-up" in PayPal wilde pompen.

EBay-dochter PayPal zou 3 procent van zijn personeelsbestand, zo'n 400 mensen, willen laten afvloeien. De online betalingsspecialist gaat de komende weken vooral in product- en technologieafdelingen snijden, al wil PayPal dat nog niet bevestigen. 300 à 400 jobs zouden overbodig worden. Het doel is om het grote bedrijf weer wat sneller en flexibeler te maken, te midden van de concurrentie van frissere, snelgroeiende online betalingsspelers. Zo zou ook de werkomgeving gereorganiseerd worden, van 'cubicles' naar een open kantoor, en zouden mensen intern moeten verschuiven. Het is één van de eerste reorganisaties onder de nieuwe president David Marcus, die in april overnam. Marcus is afkomstig van het vorig jaar overgenomen mobiele betalingsbedrijf Zong. Marcus werd door PayPal-ceo John Donahue gekozen als president, naar verluidt omdat hij weer "de energie van een start-up" in PayPal wilde pompen.