2007 was goed voor een meerverkoop van wederom 13,4 procent of 14,3 procent, afhankelijk van de bron (respectievelijk Gartner en IDC). Met bovendien in de recentste kwartalen een opmerkelijke heropleving van Dell.

De pc-bouwers verkochten wereldwijd 271 miljoen pc's, volgens onderzoekbureau Gartner. Dat is weer 13;4 procent meer dan een jaar eerder. IDC spreekt van 269 miljoen verkochte pc's en een groeicijfer van 14,3 procent.

De top drie bestaat uit HP, met een marktaandeel van 18,2 procent, Dell, goed voor 14,3 procent van de markt, en Acer, dat 8,9 procent van de markt in handen heeft. De grootste groeier was Acer, dat bijna 33 procent meer verkocht dan vorig jaar. Toch blijkt ook marktleider HP erg gezond te groeien, met 30 procent.

Dell groeide qua verkochte eenheden amper (+ 1,7 procent) en zag in 2007 ook als enige z'n marktaandeel afkalven ten voordele van de andere grote pc-verkopers. Toch is bij het bedrijf de ommekeer ingezet. De voorbije twee kwartalen vertoonden weer duidelijke groei, met in het vierde kwartaal 17 procent meer verkochte pc's en een marktaandeel dat een half procentpuntje steeg. De concurrentie deed nog beter, maar de achteruitgang bij Dell is alvast een halt toegeroepen.

2007 was goed voor een meerverkoop van wederom 13,4 procent of 14,3 procent, afhankelijk van de bron (respectievelijk Gartner en IDC). Met bovendien in de recentste kwartalen een opmerkelijke heropleving van Dell. De pc-bouwers verkochten wereldwijd 271 miljoen pc's, volgens onderzoekbureau Gartner. Dat is weer 13;4 procent meer dan een jaar eerder. IDC spreekt van 269 miljoen verkochte pc's en een groeicijfer van 14,3 procent. De top drie bestaat uit HP, met een marktaandeel van 18,2 procent, Dell, goed voor 14,3 procent van de markt, en Acer, dat 8,9 procent van de markt in handen heeft. De grootste groeier was Acer, dat bijna 33 procent meer verkocht dan vorig jaar. Toch blijkt ook marktleider HP erg gezond te groeien, met 30 procent. Dell groeide qua verkochte eenheden amper (+ 1,7 procent) en zag in 2007 ook als enige z'n marktaandeel afkalven ten voordele van de andere grote pc-verkopers. Toch is bij het bedrijf de ommekeer ingezet. De voorbije twee kwartalen vertoonden weer duidelijke groei, met in het vierde kwartaal 17 procent meer verkochte pc's en een marktaandeel dat een half procentpuntje steeg. De concurrentie deed nog beter, maar de achteruitgang bij Dell is alvast een halt toegeroepen.