Het probleem ontstaat na Patch Tuesday, de maandelijkse reeks updates voor Windows. Nadien zouden sommige toestellen problemen ondervinden, al is de exacte oorzaak nog onbekend.

Volgens Sophos gaat het vooral om toestellen op Windows 7, Windows 8.1, en Windows Server 2008, 2008 R2, 2012 en 2012 R2. Avast spreekt vooral over problemen met Windows 7.

Gebruikers die zijn getroffen merken dat hun toestel soms vastloopt op het inlog- of verwelkomingsscherm. Avast raadt op een speciale hulppagina aan om na het opstarten zeker 15 minuten te wachten. Op dat ogenblik loopt er op de achtergrond een noodupdate die wordt uitgevoerd, ook als je niet bent ingelogd. Nadien kan je de pc weer herstarten.

Sophos hanteert een iets complexere aanpak. Hier wijst het bedrijf naar een script dat gebruikers moeten uitvoeren om hun toestel weer aan de praat te krijgen.

Het probleem ontstaat na Patch Tuesday, de maandelijkse reeks updates voor Windows. Nadien zouden sommige toestellen problemen ondervinden, al is de exacte oorzaak nog onbekend.Volgens Sophos gaat het vooral om toestellen op Windows 7, Windows 8.1, en Windows Server 2008, 2008 R2, 2012 en 2012 R2. Avast spreekt vooral over problemen met Windows 7.Gebruikers die zijn getroffen merken dat hun toestel soms vastloopt op het inlog- of verwelkomingsscherm. Avast raadt op een speciale hulppagina aan om na het opstarten zeker 15 minuten te wachten. Op dat ogenblik loopt er op de achtergrond een noodupdate die wordt uitgevoerd, ook als je niet bent ingelogd. Nadien kan je de pc weer herstarten.Sophos hanteert een iets complexere aanpak. Hier wijst het bedrijf naar een script dat gebruikers moeten uitvoeren om hun toestel weer aan de praat te krijgen.