Voor een kind in het secundair onderwijs trekt een gemiddeld gezin louter voor schoolmateriaal (pennen, pennenzakjes, klasseermappen etc) 131 euro uit. Voor een student in het hoger onderwijs zou dat 121 euro zijn.

Dat maakte Oivo (het onderzoeks- en informatiecentrum van de verbruikersorganisaties) op basis van eigen onderzoek vorige week bekend. "Afgaand op het lijstje dat de scholen meegeven, zou je gaan denken dat de gezinnen de kosten voor dat soort dingen overschatten," staat in de studie. Maar er is een hoop schoolmateriaal "dat niet op het officiële lijstje staat maar dat de ouders toch wenselijk of noodzakelijk vinden."

Zo "verwachten sommige instellingen dat leerlingen uit het eerste of tweede jaar middelbaar over een computer beschikken om cd's voor taalontwikkeling of wiskunde te kunnen gebruiken." Gelukkig "pakken zo goed als alle warenhuizen en gespecialiseerde ketens vandaag al uit met promotieacties voor it-materiaal."

Voor een kind in het secundair onderwijs trekt een gemiddeld gezin louter voor schoolmateriaal (pennen, pennenzakjes, klasseermappen etc) 131 euro uit. Voor een student in het hoger onderwijs zou dat 121 euro zijn. Dat maakte Oivo (het onderzoeks- en informatiecentrum van de verbruikersorganisaties) op basis van eigen onderzoek vorige week bekend. "Afgaand op het lijstje dat de scholen meegeven, zou je gaan denken dat de gezinnen de kosten voor dat soort dingen overschatten," staat in de studie. Maar er is een hoop schoolmateriaal "dat niet op het officiële lijstje staat maar dat de ouders toch wenselijk of noodzakelijk vinden." Zo "verwachten sommige instellingen dat leerlingen uit het eerste of tweede jaar middelbaar over een computer beschikken om cd's voor taalontwikkeling of wiskunde te kunnen gebruiken." Gelukkig "pakken zo goed als alle warenhuizen en gespecialiseerde ketens vandaag al uit met promotieacties voor it-materiaal."