Het Amerikaanse ministerie van Defensie zal binnenkort over een eenheid beschikken die cybercrime bestrijdt. Dat heeft minister van Defensie Robert Gates bekendgemaakt.

Volgens het Pentagon gaat de eenheid in oktober officieel van start en zal ze een jaar later volledig inzetbaar zijn. De zogenoemde Cyber Command moet de VS behoeden tegen grootschalige aanvallen van hackers, die op dit moment vooral vanuit China en Rusland opereren.

Gates wil naar eigen zeggen de directeur van de geheime dienst National Security Agency, Keith Alexander, benoemen tot commandant van de nieuwe cybereenheid.

Het Amerikaanse leger beschikt over 15.000 computernetwerken, goed voor 7 miljoen computers.

Bron: Belga

Het Amerikaanse ministerie van Defensie zal binnenkort over een eenheid beschikken die cybercrime bestrijdt. Dat heeft minister van Defensie Robert Gates bekendgemaakt. Volgens het Pentagon gaat de eenheid in oktober officieel van start en zal ze een jaar later volledig inzetbaar zijn. De zogenoemde Cyber Command moet de VS behoeden tegen grootschalige aanvallen van hackers, die op dit moment vooral vanuit China en Rusland opereren. Gates wil naar eigen zeggen de directeur van de geheime dienst National Security Agency, Keith Alexander, benoemen tot commandant van de nieuwe cybereenheid. Het Amerikaanse leger beschikt over 15.000 computernetwerken, goed voor 7 miljoen computers. Bron: Belga