Onder de naam Hack the Pentagon gaan de vooraf toegelaten hackers aan de slag met publieke delen van het Amerikaanse Department of Defense, beter bekend als het Pentagon. Het is dus niet zo dat de deelnemers een handleiding met de interne veiligheidsstructuur mee naar huis krijgen.

Het programma is vergelijkbaar met de vele bug bounty programs die technologiebedrijven al een tijdje houden. Daarbij krijgen de ethische hackers een beloning als ze een ernstig lek rapporteren. Het Pentagon heeft zo een 'prijzenpot' van 150.000 dollar..

Het Pentagon kondigde zijn plannen begin maart aan. Eind maart kwam er plots een oproep naar geïnteresseerden en daaruit werd een selectie gemaakt. Zo mogen de hackers geen crimineel verleden hebben en moet het gaan om Amerikaanse burgers. Wie als Belg vanuit Zoerle-Parwijs of Nijvel de systemen probeert te kraken is dus nog steeds strafbaar.

Het toelaten dat externe hackers je site, software of dienst is al een tijdje gangbaar bij technologiebedrijven. De redenering is dat zulke externe vrijwilligers een andere kijk of andere specialisaties hebben rond security en zo soms fouten vinden die het Pentagon zelf niet (of later) zou hebben ontdekt. Dat terwijl dat netwerken zoals dat van het Amerikaans ministerie van Defensie zich continu moeten weren tegen hackers van buitenaf.

Onder de naam Hack the Pentagon gaan de vooraf toegelaten hackers aan de slag met publieke delen van het Amerikaanse Department of Defense, beter bekend als het Pentagon. Het is dus niet zo dat de deelnemers een handleiding met de interne veiligheidsstructuur mee naar huis krijgen.Het programma is vergelijkbaar met de vele bug bounty programs die technologiebedrijven al een tijdje houden. Daarbij krijgen de ethische hackers een beloning als ze een ernstig lek rapporteren. Het Pentagon heeft zo een 'prijzenpot' van 150.000 dollar..Het Pentagon kondigde zijn plannen begin maart aan. Eind maart kwam er plots een oproep naar geïnteresseerden en daaruit werd een selectie gemaakt. Zo mogen de hackers geen crimineel verleden hebben en moet het gaan om Amerikaanse burgers. Wie als Belg vanuit Zoerle-Parwijs of Nijvel de systemen probeert te kraken is dus nog steeds strafbaar.Het toelaten dat externe hackers je site, software of dienst is al een tijdje gangbaar bij technologiebedrijven. De redenering is dat zulke externe vrijwilligers een andere kijk of andere specialisaties hebben rond security en zo soms fouten vinden die het Pentagon zelf niet (of later) zou hebben ontdekt. Dat terwijl dat netwerken zoals dat van het Amerikaans ministerie van Defensie zich continu moeten weren tegen hackers van buitenaf.