De Amerikaanse frisdrankengigant Pepsi biedt zijn excuses aan omdat het bedrijf een toepassing voor de iPhone van Apple beschikbaar had gesteld waarmee mannen hun vrouwelijke "veroveringen" konden bijhouden op hun telefoon.

De applicatie kreeg de veelzeggende titel "AMP Up Before You Score" ("Laad je opnieuw op voor je scoort") mee, die enerzijds verwijst naar "amp up" ("kikker op") en anderzijds alludeert op het energiedrankje AMP.

Pepsi maakte het mannen op die manier mogelijk om informatie over de smaak en gewoontes van vrouwen, opgedeeld in 24 categorieën, gaande van rockster tot studente, te delen met andere gebruikers. "Vermoed je dat je nacht fantastisch wordt, dan geeft een van de functies (van AMP) je de laatste informatie, opmerkingen, meningen en alles wat je helpt om de 24 types van meisjes rond je vinger te draaien", legt een filmpje van Pepsi op YouTube uit.

Op Twitter verontschuldigt Pepsi zich nu: "Met onze toepassing probeerden we aan te tonen welke grappige verleidingstrucs mannen gebruiken. We bieden onze verontschuldigingen aan als ons initiatief getuigt van slechte smaak en we bedanken jullie voor jullie commentaar."

Bron: Belga

De Amerikaanse frisdrankengigant Pepsi biedt zijn excuses aan omdat het bedrijf een toepassing voor de iPhone van Apple beschikbaar had gesteld waarmee mannen hun vrouwelijke "veroveringen" konden bijhouden op hun telefoon. De applicatie kreeg de veelzeggende titel "AMP Up Before You Score" ("Laad je opnieuw op voor je scoort") mee, die enerzijds verwijst naar "amp up" ("kikker op") en anderzijds alludeert op het energiedrankje AMP. Pepsi maakte het mannen op die manier mogelijk om informatie over de smaak en gewoontes van vrouwen, opgedeeld in 24 categorieën, gaande van rockster tot studente, te delen met andere gebruikers. "Vermoed je dat je nacht fantastisch wordt, dan geeft een van de functies (van AMP) je de laatste informatie, opmerkingen, meningen en alles wat je helpt om de 24 types van meisjes rond je vinger te draaien", legt een filmpje van Pepsi op YouTube uit. Op Twitter verontschuldigt Pepsi zich nu: "Met onze toepassing probeerden we aan te tonen welke grappige verleidingstrucs mannen gebruiken. We bieden onze verontschuldigingen aan als ons initiatief getuigt van slechte smaak en we bedanken jullie voor jullie commentaar." Bron: Belga