In de afgelopen tien jaar hebben medewerkers van Huawei samengewerkt met personeel van verschillende takken binnen het Volksbevrijdingsleger. Het gaat om zeker tien projecten, uiteenlopend van kunstmatige intelligentie tot aan radiocommunicatie.

Een woordvoerder van Huawei laat in een verklaring weten dat het bedrijf niet op de hoogte is van medewerkers die op persoonlijke titel wetenschappelijke artikelen publiceren. Huawei heeft verder geen samenwerking op het gebied van onderzoek met instellingen van het Volksbevrijdingsleger, stelt hij.

In de afgelopen tien jaar hebben medewerkers van Huawei samengewerkt met personeel van verschillende takken binnen het Volksbevrijdingsleger. Het gaat om zeker tien projecten, uiteenlopend van kunstmatige intelligentie tot aan radiocommunicatie. Een woordvoerder van Huawei laat in een verklaring weten dat het bedrijf niet op de hoogte is van medewerkers die op persoonlijke titel wetenschappelijke artikelen publiceren. Huawei heeft verder geen samenwerking op het gebied van onderzoek met instellingen van het Volksbevrijdingsleger, stelt hij.